Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyglądem przypomina kisiel, jest jednak bardziej od niego błyszcząca. Doskonały dodatek do deserów, lodów, gofrów, naleśników, serników, panna cotty, tortów... i do mojej jutrzejszej porannej owsianki...
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9866
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1152
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11527
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 543
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9866
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1152
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11527
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 543
Składniki
1. Wiśnie włóż do rondelka, przykryj pokrywką i podgrzewaj na małym ogniu około 15 minut, aż do całkowitego rozmrożenia wiśni (od czasu do czasu delikatnie zamieszaj owoce). 2. Dodaj cukier, pastę z wanilii oraz sok z cytryny. 3. Zagotuj. 4. Odlej z rondelka około 1/3 szklanki soku z owoców i rozprowadź w nim skrobię ziemniaczaną. 5. Wymieszaj z owocami i zagotuj. 6. Odstaw z ognia i gotowe. 7. Smacznego.