Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne słodko - pikantne zdrowe frytki. Idealne jako dodatek lub samodzielne danie.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 784
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5580
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9421
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 205
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 784
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5580
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9421
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 205
Składniki
Bataty obieram, myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Kroje w równe słupki/frytki. Naczynie żaroodporne smaruję 2 łyżkami oleju rzepakowego (moim zdaniem jest najlepszy, oliwa z oliwek w tym przypadku miała by zbyt dominujący smak), wsypuję przyprawy w ilości wg uznania. Wkładam na to pokrojone bataty i mieszam w naczyniu, aż wszystkie frytki równomiernie się oblepią olejem i przyprawami. Zapiekam bez termoobiegu ok. 20 min.