Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne słodko - pikantne zdrowe frytki. Idealne jako dodatek lub samodzielne danie.
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 109
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 77
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5685
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6845
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 109
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 77
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5685
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6845
Składniki
Bataty obieram, myję i osuszam ręcznikiem papierowym. Kroje w równe słupki/frytki. Naczynie żaroodporne smaruję 2 łyżkami oleju rzepakowego (moim zdaniem jest najlepszy, oliwa z oliwek w tym przypadku miała by zbyt dominujący smak), wsypuję przyprawy w ilości wg uznania. Wkładam na to pokrojone bataty i mieszam w naczyniu, aż wszystkie frytki równomiernie się oblepią olejem i przyprawami. Zapiekam bez termoobiegu ok. 20 min.