Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze i z małą ilością tłuszczu, frytek nie trzeba topić w garnku z olejem.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2079
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 141
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1011
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1178
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12006
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2079
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 141
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1011
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1178
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12006
Składniki
Frytek nie trzeba topić w głębokim tłuszczu- albo podgotowywać jak w przypadku frytek belgijskich. Na dno patelni dałam olej, podgrzałam go na średnio większym ogniu.
Ziemniaki osuszyłam na ścierce. Na patelnie można dać tak z dwie- trzy warstwy ziemniaków.
Smażyłam je i parę razy je przemieszałam. Zrobią się w 25- 30 minut tak jak przy zwykłym gotowaniu. Pod koniec je doprawiłam. Smażyłam i obracałam do całkowitego zrumienienia. Są przepyszne!
Smacznego :)