Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze i z małą ilością tłuszczu, frytek nie trzeba topić w garnku z olejem.
Na zdjęciu widnieje propozycja obiadu w 30 minut. Danie tanie, pożywne i pysz...
Odsłon: 80
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 67
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 81
Na zdjęciu widnieje propozycja obiadu w 30 minut. Danie tanie, pożywne i pysz...
Odsłon: 80
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 67
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 81
Składniki
Frytek nie trzeba topić w głębokim tłuszczu- albo podgotowywać jak w przypadku frytek belgijskich. Na dno patelni dałam olej, podgrzałam go na średnio większym ogniu.
Ziemniaki osuszyłam na ścierce. Na patelnie można dać tak z dwie- trzy warstwy ziemniaków.
Smażyłam je i parę razy je przemieszałam. Zrobią się w 25- 30 minut tak jak przy zwykłym gotowaniu. Pod koniec je doprawiłam. Smażyłam i obracałam do całkowitego zrumienienia. Są przepyszne!
Smacznego :)