Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze i z małą ilością tłuszczu, frytek nie trzeba topić w garnku z olejem.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 354
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3836
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1322
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 354
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3836
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1322
Składniki
Frytek nie trzeba topić w głębokim tłuszczu- albo podgotowywać jak w przypadku frytek belgijskich. Na dno patelni dałam olej, podgrzałam go na średnio większym ogniu.
Ziemniaki osuszyłam na ścierce. Na patelnie można dać tak z dwie- trzy warstwy ziemniaków.
Smażyłam je i parę razy je przemieszałam. Zrobią się w 25- 30 minut tak jak przy zwykłym gotowaniu. Pod koniec je doprawiłam. Smażyłam i obracałam do całkowitego zrumienienia. Są przepyszne!
Smacznego :)