Dodatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 766 Ocena: 15815
Dodano: 18.01.2021
Odsłon: 1956
1-2 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Frytek nie trzeba topić w głębokim tłuszczu- albo podgotowywać jak w przypadku frytek belgijskich.
Na dno patelni dałam olej, podgrzałam go na średnio większym ogniu.
Ziemniaki osuszyłam na ścierce. Na patelnie można dać tak z dwie- trzy warstwy ziemniaków.
Smażyłam je i parę razy je przemieszałam. Zrobią się w 25- 30 minut tak jak przy zwykłym gotowaniu. Pod koniec je doprawiłam. Smażyłam i obracałam do całkowitego zrumienienia.
Są przepyszne!
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (26)

Docherro 3 dni temuZgłoś do usunięcia
Pyszne,czeesto tak robię,nie topią się w tłuszczu:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 20 styczniaZgłoś do usunięcia
Coś dla mnie! :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Dolcevita-in-my-kitchen 19 styczniaZgłoś do usunięcia
Jakie rumiane i pyszne, az czuje ten zapach! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

kucharka-amatorka 19 styczniaZgłoś do usunięcia
Świetny pomysł z patelnią. Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 18 styczniaZgłoś do usunięcia
Fajny przepis, aż mi pachnie przez monitor ;) Dzisiaj się trochę wymarzłem i takie by się zjadło, bo taka niezbyt przyjemna uroczystość była.Odpowiedzi: 13 ▼
1 Kto głosował? | Odpowiedz

ErJot 18 styczniaZgłoś do usunięcia
Super świetny pomysł:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

agiza 18 styczniaZgłoś do usunięcia
Jakie fajne te frytki. Już wiem , że moi chłopcy pokochają to danie:))) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz