Do góry

Dodatki Przepis na:

Frytki z patelni

Frytki z patelni

Autor:

Przepisów i artykułów: 766 Ocena: 15815

Dodano:

Odsłon: 1956

Najprostsze i z małą ilością tłuszczu, frytek nie trzeba topić w garnku z olejem.
Reklama
Reklama
Frytki z patelni

Przygotowanie

  1. Frytek nie trzeba topić w głębokim tłuszczu- albo podgotowywać jak w przypadku frytek belgijskich.
    Na dno patelni dałam olej, podgrzałam go na średnio większym ogniu.

  2. Ziemniaki osuszyłam na ścierce. Na patelnie można dać tak z dwie- trzy warstwy ziemniaków.

  3. Smażyłam je i parę razy je przemieszałam. Zrobią się w 25- 30 minut tak jak przy zwykłym gotowaniu. Pod koniec je doprawiłam. Smażyłam i obracałam do całkowitego zrumienienia.
    Są przepyszne!

  4. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (26)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 3 dni temu Pyszne,czeesto tak robię,nie topią się w tłuszczu:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 18 stycznia Fajny przepis, aż mi pachnie przez monitor ;) Dzisiaj się trochę wymarzłem i takie by się zjadło, bo taka niezbyt przyjemna uroczystość była.
Odpowiedzi: 13 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agiza 18 stycznia Jakie fajne te frytki. Już wiem , że moi chłopcy pokochają to danie:))) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń