Dodatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 475 Ocena: 11580
Dodano: 28.01.2018
Odsłon: 4700
1-2 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Marchewki obieramy, przekrawamy w połowie, kroimy wzdłuż na ćwiartki.
Gotujemy je w osolonej wodzie około 10-15 minut. Wodę odcedzamy.
Na patelni roztapiamy masło, na które wrzucamy marchewki. Mieszamy by dokładnie pokryły się masłem. Solimy i pieprzymy do smaku.
Dodajemy miód i ocet/cytrynę. Ponownie mieszamy. Trzymamy marchewki na patelni jeszcze kilka minut, aż zaczną brązowieć i się rumienić.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

grazka950 14 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
bardzo dobre,muszę zrobić drugi raz,bo nic nie zostało do obiadu :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Orionka 02 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
Potwierdzam, że są pyszne :) Ja dodaję sok z pomarańczy i doprawiam tymiankiem. Odpowiedzi: 2 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz