Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby zwykłe, proste składniki a efekt bardzo ciekawy. Można przygotować je wcześniej i odgrzać tuż przed obiadem.
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 62
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 198
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11033
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 62
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 198
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11033
Składniki
Marchewki obieramy, przekrawamy w połowie, kroimy wzdłuż na ćwiartki. Gotujemy je w osolonej wodzie około 10-15 minut. Wodę odcedzamy.
Na patelni roztapiamy masło, na które wrzucamy marchewki. Mieszamy by dokładnie pokryły się masłem. Solimy i pieprzymy do smaku.
Dodajemy miód i ocet/cytrynę. Ponownie mieszamy. Trzymamy marchewki na patelni jeszcze kilka minut, aż zaczną brązowieć i się rumienić.