Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby zwykłe, proste składniki a efekt bardzo ciekawy. Można przygotować je wcześniej i odgrzać tuż przed obiadem.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15047
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2030
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8830
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3174
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15047
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2030
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8830
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3174
Składniki
Marchewki obieramy, przekrawamy w połowie, kroimy wzdłuż na ćwiartki. Gotujemy je w osolonej wodzie około 10-15 minut. Wodę odcedzamy.
Na patelni roztapiamy masło, na które wrzucamy marchewki. Mieszamy by dokładnie pokryły się masłem. Solimy i pieprzymy do smaku.
Dodajemy miód i ocet/cytrynę. Ponownie mieszamy. Trzymamy marchewki na patelni jeszcze kilka minut, aż zaczną brązowieć i się rumienić.