Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta przyprawa jest znakomitym zamiennikiem dla zwykłej soli. Przepis pochodzi z 423 odcinka programu "Ewa gotuje".
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 422
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 150
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22786
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 153
Polecam.
Odsłon: 5337
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 422
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 150
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22786
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 153
Polecam.
Odsłon: 5337
Składniki
Sól wsypać na suchą patelnię i na dużym ogniu prażyć przez mniej więcej 5 minut. Po tym czasie zmniejszyć płomień, dodać sezam i podgrzewać przez około 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Przesypać do makutry i utrzeć pałką w ten sposób, żeby 1/3 część ziarenek pozostała w całości. Przechowywać w lodówce w zamykanym słoiku.
Używać jako przyprawy do potraw.