Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta przyprawa jest znakomitym zamiennikiem dla zwykłej soli. Przepis pochodzi z 423 odcinka programu "Ewa gotuje".
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 255
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4964
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4838
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44899
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 517
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 255
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4964
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4838
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44899
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 517
Składniki
Sól wsypać na suchą patelnię i na dużym ogniu prażyć przez mniej więcej 5 minut. Po tym czasie zmniejszyć płomień, dodać sezam i podgrzewać przez około 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Przesypać do makutry i utrzeć pałką w ten sposób, żeby 1/3 część ziarenek pozostała w całości. Przechowywać w lodówce w zamykanym słoiku.
Używać jako przyprawy do potraw.