Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek do dania głównego. Dla nas zaraz po buraczkach do mielonych kotletów.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5859
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 494
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5859
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 494
Składniki
Cebule siekamy. Marchewki kroimy na plasterki. Masło wraz z olejem rozgrzewamy w dużym rondlu, wrzucamy cebulę i szklimy ją przez około 5 min. Następnie dodajemy marchew, krótko dusimy pod przykryciem, oprószamy mąką i smażymy na rumiano, podlewamy winem, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy 10 min pod przykryciem. Następnie dodajemy groszek, dusimy przez 10 min, po czym wlewamy śmietanę, sok z cytryny. Dokładnie mieszamy i lekko odparowujemy ( nie gotujemy ). Podajemy z posiekaną natką pietruszki.