Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek do dania głównego. Dla nas zaraz po buraczkach do mielonych kotletów.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3905
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19842
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2983
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4146
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3905
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19842
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2983
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4146
Składniki
Cebule siekamy. Marchewki kroimy na plasterki. Masło wraz z olejem rozgrzewamy w dużym rondlu, wrzucamy cebulę i szklimy ją przez około 5 min. Następnie dodajemy marchew, krótko dusimy pod przykryciem, oprószamy mąką i smażymy na rumiano, podlewamy winem, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy 10 min pod przykryciem. Następnie dodajemy groszek, dusimy przez 10 min, po czym wlewamy śmietanę, sok z cytryny. Dokładnie mieszamy i lekko odparowujemy ( nie gotujemy ). Podajemy z posiekaną natką pietruszki.