Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek do dania głównego. Dla nas zaraz po buraczkach do mielonych kotletów.
Leniwe pierogi. Uwielbiałam je w dzieciństwie, ale sama nie robiłam ich już o...
Odsłon: 646
Argolas caldas, czyli gorące, pomarańczowe oponki to przepyszny portugalski d...
Odsłon: 8032
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 448
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 9221
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 7874
Leniwe pierogi. Uwielbiałam je w dzieciństwie, ale sama nie robiłam ich już o...
Odsłon: 646
Argolas caldas, czyli gorące, pomarańczowe oponki to przepyszny portugalski d...
Odsłon: 8032
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 448
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 9221
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 7874
Składniki
Cebule siekamy. Marchewki kroimy na plasterki. Masło wraz z olejem rozgrzewamy w dużym rondlu, wrzucamy cebulę i szklimy ją przez około 5 min. Następnie dodajemy marchew, krótko dusimy pod przykryciem, oprószamy mąką i smażymy na rumiano, podlewamy winem, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy 10 min pod przykryciem. Następnie dodajemy groszek, dusimy przez 10 min, po czym wlewamy śmietanę, sok z cytryny. Dokładnie mieszamy i lekko odparowujemy ( nie gotujemy ). Podajemy z posiekaną natką pietruszki.