Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek do dania głównego. Dla nas zaraz po buraczkach do mielonych kotletów.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 549
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 549
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Cebule siekamy. Marchewki kroimy na plasterki. Masło wraz z olejem rozgrzewamy w dużym rondlu, wrzucamy cebulę i szklimy ją przez około 5 min. Następnie dodajemy marchew, krótko dusimy pod przykryciem, oprószamy mąką i smażymy na rumiano, podlewamy winem, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy 10 min pod przykryciem. Następnie dodajemy groszek, dusimy przez 10 min, po czym wlewamy śmietanę, sok z cytryny. Dokładnie mieszamy i lekko odparowujemy ( nie gotujemy ). Podajemy z posiekaną natką pietruszki.