Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzyby w pomidorach to smaczny dodatek do mięsa, ziemniaków, makaronu czy kaszy możesz użyć grzybów leśnych świeżych lub mrożonych możesz również podać pieczarek.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117818
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8276
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3075
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1975
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1471
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117818
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8276
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3075
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1975
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1471
Składniki
Grzyby obierz, oczyść i opłukaj następnie pokrój. Cebulę, czosnek obierz pokrój w paski. Marchewki obierz, opłukaj pokrój w paski za pomocą obieraczki do warzyw. Selera i pietruszkę obierz, opłucz zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Natkę pietruszki, selera, pora i lubczyku opłukaj i pokrój.
Na patelni rozgrzej masło dodaj cebulę i czosnek chwilę podsmaż dodaj grzyby a następnie marchew, pietruszkę i selera. Duś na wolnym ogniu około 35 minut w międzyczasie dodaj pokrojoną natkę pietruszki, selera, pora i lubczyku oraz przecier pomidorowy , dopraw do smaku solą i pieprzem. Pod koniec duszenia dodaj śmietanę.
Grzyby możesz posypać natką pietruszki i podawać z ulubionymi dodatkami. Również dobrze smakuje z pieczywem.