Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzyby w pomidorach to smaczny dodatek do mięsa, ziemniaków, makaronu czy kaszy możesz użyć grzybów leśnych świeżych lub mrożonych możesz również podać pieczarek.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1645
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1417
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1440
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1557
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1645
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1417
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1440
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1557
Składniki
Grzyby obierz, oczyść i opłukaj następnie pokrój. Cebulę, czosnek obierz pokrój w paski. Marchewki obierz, opłukaj pokrój w paski za pomocą obieraczki do warzyw. Selera i pietruszkę obierz, opłucz zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Natkę pietruszki, selera, pora i lubczyku opłukaj i pokrój.
Na patelni rozgrzej masło dodaj cebulę i czosnek chwilę podsmaż dodaj grzyby a następnie marchew, pietruszkę i selera. Duś na wolnym ogniu około 35 minut w międzyczasie dodaj pokrojoną natkę pietruszki, selera, pora i lubczyku oraz przecier pomidorowy , dopraw do smaku solą i pieprzem. Pod koniec duszenia dodaj śmietanę.
Grzyby możesz posypać natką pietruszki i podawać z ulubionymi dodatkami. Również dobrze smakuje z pieczywem.