Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzyby w pomidorach to smaczny dodatek do mięsa, ziemniaków, makaronu czy kaszy możesz użyć grzybów leśnych świeżych lub mrożonych możesz również podać pieczarek.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1261
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14833
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 853
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1261
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14833
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 853
Składniki
Grzyby obierz, oczyść i opłukaj następnie pokrój. Cebulę, czosnek obierz pokrój w paski. Marchewki obierz, opłukaj pokrój w paski za pomocą obieraczki do warzyw. Selera i pietruszkę obierz, opłucz zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Natkę pietruszki, selera, pora i lubczyku opłukaj i pokrój.
Na patelni rozgrzej masło dodaj cebulę i czosnek chwilę podsmaż dodaj grzyby a następnie marchew, pietruszkę i selera. Duś na wolnym ogniu około 35 minut w międzyczasie dodaj pokrojoną natkę pietruszki, selera, pora i lubczyku oraz przecier pomidorowy , dopraw do smaku solą i pieprzem. Pod koniec duszenia dodaj śmietanę.
Grzyby możesz posypać natką pietruszki i podawać z ulubionymi dodatkami. Również dobrze smakuje z pieczywem.