Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna pasta do smarowania kanapek. Hummus można również jeść dodatek do warzyw, pity
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5498
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 991
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11957
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1421
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5498
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 991
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11957
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1421
Składniki
Ciecierzycę zalać zimną wodą w misce i zostawić na noc. Po tym czasie odcedzić, przepłukać zimną wodą i ponownie zalać zimną wodą, dodać sodę i gotować do miękkości przez około godzinę.
Kiedy ciecierzyca się ugotuje, odcedzić ją, przepłukać zimną wodą i przełożyć do blendera/robota, aby zmiksować ją na gładką masę. Do ciecierzycy dodać pastę tahini, sól, sok z cytryny, kumin i czosnek, wszystkie składniki dokładnie zmiksować, aż do momentu powstania jednolitej, gładkiej masy
Do tak powstałej masy powoli dodawać wodę, cały czas miksując. Przełożyć humus do naczynia, posypać wedle uznania zieloną pietruszką/ czarnuszką/ słodką papryką/oliwą.