Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna pasta do smarowania kanapek. Hummus można również jeść dodatek do warzyw, pity
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 328
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11131
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3758
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1290
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 328
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11131
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3758
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1290
Składniki
Ciecierzycę zalać zimną wodą w misce i zostawić na noc. Po tym czasie odcedzić, przepłukać zimną wodą i ponownie zalać zimną wodą, dodać sodę i gotować do miękkości przez około godzinę.
Kiedy ciecierzyca się ugotuje, odcedzić ją, przepłukać zimną wodą i przełożyć do blendera/robota, aby zmiksować ją na gładką masę. Do ciecierzycy dodać pastę tahini, sól, sok z cytryny, kumin i czosnek, wszystkie składniki dokładnie zmiksować, aż do momentu powstania jednolitej, gładkiej masy
Do tak powstałej masy powoli dodawać wodę, cały czas miksując. Przełożyć humus do naczynia, posypać wedle uznania zieloną pietruszką/ czarnuszką/ słodką papryką/oliwą.