Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna pasta do smarowania kanapek. Hummus można również jeść dodatek do warzyw, pity
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Ciecierzycę zalać zimną wodą w misce i zostawić na noc. Po tym czasie odcedzić, przepłukać zimną wodą i ponownie zalać zimną wodą, dodać sodę i gotować do miękkości przez około godzinę.
Kiedy ciecierzyca się ugotuje, odcedzić ją, przepłukać zimną wodą i przełożyć do blendera/robota, aby zmiksować ją na gładką masę. Do ciecierzycy dodać pastę tahini, sól, sok z cytryny, kumin i czosnek, wszystkie składniki dokładnie zmiksować, aż do momentu powstania jednolitej, gładkiej masy
Do tak powstałej masy powoli dodawać wodę, cały czas miksując. Przełożyć humus do naczynia, posypać wedle uznania zieloną pietruszką/ czarnuszką/ słodką papryką/oliwą.