Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna pasta do smarowania kanapek. Hummus można również jeść dodatek do warzyw, pity
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7860
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 287
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3082
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 588
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7860
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 287
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3082
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 588
Składniki
Ciecierzycę zalać zimną wodą w misce i zostawić na noc. Po tym czasie odcedzić, przepłukać zimną wodą i ponownie zalać zimną wodą, dodać sodę i gotować do miękkości przez około godzinę.
Kiedy ciecierzyca się ugotuje, odcedzić ją, przepłukać zimną wodą i przełożyć do blendera/robota, aby zmiksować ją na gładką masę. Do ciecierzycy dodać pastę tahini, sól, sok z cytryny, kumin i czosnek, wszystkie składniki dokładnie zmiksować, aż do momentu powstania jednolitej, gładkiej masy
Do tak powstałej masy powoli dodawać wodę, cały czas miksując. Przełożyć humus do naczynia, posypać wedle uznania zieloną pietruszką/ czarnuszką/ słodką papryką/oliwą.