Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
malakser
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12424
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 872
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12424
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 872
Składniki
Czerwona soczewica gotuje się błyskawicznie. Nie da się tego zrobić z cieciorką gotowaną u siebie. Ziarna mają być mocno ugotowane ale nie zmienione w masę. Najlepiej hummus przygotować z ciepłej soczewicy z odrobiną wody z gotowania. Trzeba dodać typowe przyprawy, kumin, kolendrę, chili, sól, czosnek, sok z cytryny i oliwę i całość zmalaksować. Jeśli pasta wyjdzie za rzadka , to bez obaw, stężeje gdy się schłodzi.
Smacznego :)