Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten sos wykorzystałem jako dodatek do selerowych placków
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1509
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 677
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1509
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 677
Składniki
Umyłem cytrynę, wycisnąłem sok. połowy. Śmietanę wymieszałem z 2 łyżkami soku cytrynowego. Jabłko obrałem, oczyściłem z gniazda nasiennego i starłem. Cebulę umyłem, oczyściłem i pokroiłem w cieniutkie krążki. Jabłko i cebulę dodałem do śmietany, wymieszałem, doprawiłem sola, pieprzem i curry. Wstawiłem do lodówki na godzinę.