Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Liptauer - ta nazwa dla wielu osób brzmi tajemniczo. Kryje się pod nią smakowita pasta serowa z papryką, która idealnie sprawdza się jako smarowidło do pieczywa. Jak się okazuje, liptauer sprawdzi się także jako farsz do jajek, na przykład na Wielkanoc. Przepis pochodzi z 538. odcinka programu "Ewa gotuje".
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2399
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5086
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 157
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2399
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 5086
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 157
Składniki
Ser zmielić w maszynce, używając sitka o średnich oczkach. Masło dobrze utrzeć. Dodać do twarogu. Przyprawić kminkiem, papryką, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dorzucić paprykę i ogórki oraz posiekaną szalotkę i kapary. Dodać śmietanę i musztardę. Wymieszać.
Podawać jako pastę do pieczywa lub użyć jako nadzienie do jajek.
Jaja ugotować, wystudzić i obrać. Przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wyjąć, rozgnieść widelcem, dodać kilka łyżek liptauera, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać i nałożyć do białek. Udekorować posiekanym szczypiorkiem.