Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Liptauer - ta nazwa dla wielu osób brzmi tajemniczo. Kryje się pod nią smakowita pasta serowa z papryką, która idealnie sprawdza się jako smarowidło do pieczywa. Jak się okazuje, liptauer sprawdzi się także jako farsz do jajek, na przykład na Wielkanoc. Przepis pochodzi z 538. odcinka programu "Ewa gotuje".
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2159
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 127
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 218
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2159
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 127
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 218
Składniki
Ser zmielić w maszynce, używając sitka o średnich oczkach. Masło dobrze utrzeć. Dodać do twarogu. Przyprawić kminkiem, papryką, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dorzucić paprykę i ogórki oraz posiekaną szalotkę i kapary. Dodać śmietanę i musztardę. Wymieszać.
Podawać jako pastę do pieczywa lub użyć jako nadzienie do jajek.
Jaja ugotować, wystudzić i obrać. Przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wyjąć, rozgnieść widelcem, dodać kilka łyżek liptauera, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać i nałożyć do białek. Udekorować posiekanym szczypiorkiem.