Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki liściowe są cennym źródłem witamin i białka. Polecane zwłaszcza diabetykom. Powinny go spożywać osoby walczące z nadwagą, miażdżycą i anemią. Właśnie teraz - na przełomie października i listopada są ozdobą naszych ogrodów. Ich łodygi są jędrne i kruche.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 812
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 72
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 812
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 72
Składniki
Na rozgrzane masło wrzucić umyte i pokrojone łodyżki buraka liściowego. Smażyć na małym ogniu, często mieszając aż trochę zmiękną ( nie mogą być zbyt miękkie). Dodać pokrojone liście (tylko młode). Smażyć 2-3 minuty. Doprawić solą i pieprzem. Na końcu wlać sok z cytryny. Wymieszać. Podawać na ciepło do drugich dań. Przed podaniem - posypać płatkami migdałowymi.