Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki liściowe są cennym źródłem witamin i białka. Polecane zwłaszcza diabetykom. Powinny go spożywać osoby walczące z nadwagą, miażdżycą i anemią. Właśnie teraz - na przełomie października i listopada są ozdobą naszych ogrodów. Ich łodygi są jędrne i kruche.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7504
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2461
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7504
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2461
Składniki
Na rozgrzane masło wrzucić umyte i pokrojone łodyżki buraka liściowego. Smażyć na małym ogniu, często mieszając aż trochę zmiękną ( nie mogą być zbyt miękkie). Dodać pokrojone liście (tylko młode). Smażyć 2-3 minuty. Doprawić solą i pieprzem. Na końcu wlać sok z cytryny. Wymieszać. Podawać na ciepło do drugich dań. Przed podaniem - posypać płatkami migdałowymi.