Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki liściowe są cennym źródłem witamin i białka. Polecane zwłaszcza diabetykom. Powinny go spożywać osoby walczące z nadwagą, miażdżycą i anemią. Właśnie teraz - na przełomie października i listopada są ozdobą naszych ogrodów. Ich łodygi są jędrne i kruche.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1604
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1369
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1412
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1435
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1604
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1369
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1412
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1435
Składniki
Na rozgrzane masło wrzucić umyte i pokrojone łodyżki buraka liściowego. Smażyć na małym ogniu, często mieszając aż trochę zmiękną ( nie mogą być zbyt miękkie). Dodać pokrojone liście (tylko młode). Smażyć 2-3 minuty. Doprawić solą i pieprzem. Na końcu wlać sok z cytryny. Wymieszać. Podawać na ciepło do drugich dań. Przed podaniem - posypać płatkami migdałowymi.