Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki liściowe są cennym źródłem witamin i białka. Polecane zwłaszcza diabetykom. Powinny go spożywać osoby walczące z nadwagą, miażdżycą i anemią. Właśnie teraz - na przełomie października i listopada są ozdobą naszych ogrodów. Ich łodygi są jędrne i kruche.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 120
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1819
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14463
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19545
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 120
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1819
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14463
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19545
Składniki
Na rozgrzane masło wrzucić umyte i pokrojone łodyżki buraka liściowego. Smażyć na małym ogniu, często mieszając aż trochę zmiękną ( nie mogą być zbyt miękkie). Dodać pokrojone liście (tylko młode). Smażyć 2-3 minuty. Doprawić solą i pieprzem. Na końcu wlać sok z cytryny. Wymieszać. Podawać na ciepło do drugich dań. Przed podaniem - posypać płatkami migdałowymi.