Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
w sama raz dla dbających o linię ale lubiących sos grzybowy
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1143
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1170
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13213
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1143
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1170
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13213
Składniki
stopić masło i zeszklić na nim pokrojona w kostkę cebulę
stopić masło i zeszklić na nim pokrojona w kostkę cebulę
gdy cebula zmięknie, dodać ugotowane grzyby (w mim akurat tym razem były prawdziwki, kurki i zielonki)
gdy cebula zmięknie, dodać ugotowane grzyby (w mim akurat tym razem były prawdziwki, kurki i zielonki)
doprawić solą i pieprzem oraz wsypać pokrojoną natkę pietruszki, dusić ok 10 min na wolnym ogniu
na samym końcu dodać jogurt i zestawić z ognia po ok 2-3 min. można podać z makaronem, ryżem i surówkami, (ja na dzisiejszy obiad zrobiłam do tego tłuczone ziemniaki i marchewkę gotowaną z bułka tartą) SMACZNEGO:)