Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
w sama raz dla dbających o linię ale lubiących sos grzybowy
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3834
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 632
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3831
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 399
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 757
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3834
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 632
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3831
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 399
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 757
Składniki
stopić masło i zeszklić na nim pokrojona w kostkę cebulę
stopić masło i zeszklić na nim pokrojona w kostkę cebulę
gdy cebula zmięknie, dodać ugotowane grzyby (w mim akurat tym razem były prawdziwki, kurki i zielonki)
gdy cebula zmięknie, dodać ugotowane grzyby (w mim akurat tym razem były prawdziwki, kurki i zielonki)
doprawić solą i pieprzem oraz wsypać pokrojoną natkę pietruszki, dusić ok 10 min na wolnym ogniu
na samym końcu dodać jogurt i zestawić z ognia po ok 2-3 min. można podać z makaronem, ryżem i surówkami, (ja na dzisiejszy obiad zrobiłam do tego tłuczone ziemniaki i marchewkę gotowaną z bułka tartą) SMACZNEGO:)