Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
w sama raz dla dbających o linię ale lubiących sos grzybowy
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 72
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 346
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2842
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 72
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 346
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2842
Składniki
stopić masło i zeszklić na nim pokrojona w kostkę cebulę
stopić masło i zeszklić na nim pokrojona w kostkę cebulę
gdy cebula zmięknie, dodać ugotowane grzyby (w mim akurat tym razem były prawdziwki, kurki i zielonki)
gdy cebula zmięknie, dodać ugotowane grzyby (w mim akurat tym razem były prawdziwki, kurki i zielonki)
doprawić solą i pieprzem oraz wsypać pokrojoną natkę pietruszki, dusić ok 10 min na wolnym ogniu
na samym końcu dodać jogurt i zestawić z ognia po ok 2-3 min. można podać z makaronem, ryżem i surówkami, (ja na dzisiejszy obiad zrobiłam do tego tłuczone ziemniaki i marchewkę gotowaną z bułka tartą) SMACZNEGO:)