Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 107
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 215
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 107
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 215
Składniki
Pieczarki obieramy i kroimy drobno . Smażymy na patelni z dodatkiem masłem do odparowania wody . Odstawiamy na bok .
Kapustę siekamy drobno, marchewkę obieramy , trzemy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do kapusty . Kapustę z marchewką płuczemy pod bieżącą wodą następnie dolewamy odrobinę wody i gotujemy do miękkości z dodatkiem liścia laurowego , pieprzu w ziarnach i ziela angielskiego .
W między czasie roztapia my smalec i kroimy w kostkę obraną cebulę .
Gdy kapusta z marchewką mamy miękka dodajemy pieczarki , cebule i zalewamy to gorącym smalec . Doprawiamy do smaku przyprawami . Na koniec dodajemy posiekany koperek .