Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 427
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 128
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 167
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 811
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 279
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 16270
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 427
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 128
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 167
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 811
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 279
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 16270
Składniki
Pieczarki obieramy i kroimy drobno . Smażymy na patelni z dodatkiem masłem do odparowania wody . Odstawiamy na bok .
Kapustę siekamy drobno, marchewkę obieramy , trzemy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do kapusty . Kapustę z marchewką płuczemy pod bieżącą wodą następnie dolewamy odrobinę wody i gotujemy do miękkości z dodatkiem liścia laurowego , pieprzu w ziarnach i ziela angielskiego .
W między czasie roztapia my smalec i kroimy w kostkę obraną cebulę .
Gdy kapusta z marchewką mamy miękka dodajemy pieczarki , cebule i zalewamy to gorącym smalec . Doprawiamy do smaku przyprawami . Na koniec dodajemy posiekany koperek .