Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5343
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 881
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11777
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Pieczarki obieramy i kroimy drobno . Smażymy na patelni z dodatkiem masłem do odparowania wody . Odstawiamy na bok .
Kapustę siekamy drobno, marchewkę obieramy , trzemy na tarce o dużych oczkach i dodajemy do kapusty . Kapustę z marchewką płuczemy pod bieżącą wodą następnie dolewamy odrobinę wody i gotujemy do miękkości z dodatkiem liścia laurowego , pieprzu w ziarnach i ziela angielskiego .
W między czasie roztapia my smalec i kroimy w kostkę obraną cebulę .
Gdy kapusta z marchewką mamy miękka dodajemy pieczarki , cebule i zalewamy to gorącym smalec . Doprawiamy do smaku przyprawami . Na koniec dodajemy posiekany koperek .