Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, tradycyjny dodatek do obiadu.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 189
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 887
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4003
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 189
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 887
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4003
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20046
Składniki
Kapustę siekamy i gotujemy w niewielkiej ilości wody do miękkości. Cebulkę siekamy w kosteczkę. Ugotowaną kapustę przecedzamy, wodę z niej zostawiamy.
Na patelni rozgrzewamy smalec, wrzucamy cebulkę i smażymy na złoty kolor. Dodajemy mąkę i krótko smażymy. Dorzucamy kapustę i mieszamy, dodajemy kilka łyżek wody pozostawionej z gotowania, ocet i przyprawy. Nam najbardziej smakuje podana na ciepło.