Do góry

Dodatki Przepis na:

Kapusta czerwona do obiadu

Kapusta czerwona do obiadu

Autor:

Przepisów i artykułów: 126 Ocena: 4809

Dodano:

Odsłon: 12134

Pyszny, tradycyjny dodatek do obiadu.

Składniki

  • 1 nieduża główka czerwonej kapusty
  • 1 nieduża cebula
  • 1,5 - 2 łyżki smalcu ze skwarkami
  • 1,5 łyżki mąki pszennej
  • 2-3 łyżki octu
  • sól, pieprz do smaku
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kapusta czerwona do obiadu

Przygotowanie

  1. Kapustę siekamy i gotujemy w niewielkiej ilości wody do miękkości. Cebulkę siekamy w kosteczkę. Ugotowaną kapustę przecedzamy, wodę z niej zostawiamy.

  2. Na patelni rozgrzewamy smalec, wrzucamy cebulkę i smażymy na złoty kolor. Dodajemy mąkę i krótko smażymy. Dorzucamy kapustę i mieszamy, dodajemy kilka łyżek wody pozostawionej z gotowania, ocet i przyprawy. Nam najbardziej smakuje podana na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 11 lutego 2014 Kapusty czerwonej ze skwarkami jeszcze nie jadłam. Ciekawie się zapowiada. :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetas197601 10 lutego 2014 czerwonej z zasmażką nie jadłam muszę wypróbować w niedzielę na obiad :) Pozdrawiam

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń