Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10635
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4785
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 877
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9052
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10635
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4785
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 877
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9052
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Składniki
Kapustę poszatkować,zalać wodą i zagotować. Po zagotowaniu wodę odlać. Następnie wlać świeżą wodę ale tylko tyle aby przykryła dno garnka i zagotować.
Dodać do smaku sól, pieprz i cukier. Kapusta powinna być lekko słodka.
Roztopić dwie łyżki smalcu i dodać do kapusty. Wszystko dokładnie wymieszać.
Gdy kapusta będzie miękka wlewamy łyżkę octu i dokładnie mieszamy.
Doprawić do smaku. Woda z kapusty powinna prawie całkowicie odparować.