Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1335
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 730
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4556
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1335
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 730
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4556
Składniki
Kapustę poszatkować,zalać wodą i zagotować. Po zagotowaniu wodę odlać. Następnie wlać świeżą wodę ale tylko tyle aby przykryła dno garnka i zagotować.
Dodać do smaku sól, pieprz i cukier. Kapusta powinna być lekko słodka.
Roztopić dwie łyżki smalcu i dodać do kapusty. Wszystko dokładnie wymieszać.
Gdy kapusta będzie miękka wlewamy łyżkę octu i dokładnie mieszamy.
Doprawić do smaku. Woda z kapusty powinna prawie całkowicie odparować.