Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 451
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9188
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13440
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2703
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 451
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9188
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13440
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2703
Składniki
Kapustę poszatkować,zalać wodą i zagotować. Po zagotowaniu wodę odlać. Następnie wlać świeżą wodę ale tylko tyle aby przykryła dno garnka i zagotować.
Dodać do smaku sól, pieprz i cukier. Kapusta powinna być lekko słodka.
Roztopić dwie łyżki smalcu i dodać do kapusty. Wszystko dokładnie wymieszać.
Gdy kapusta będzie miękka wlewamy łyżkę octu i dokładnie mieszamy.
Doprawić do smaku. Woda z kapusty powinna prawie całkowicie odparować.