Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 145
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4199
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 177
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 145
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4199
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 177
Składniki
Kapustę poszatkować,zalać wodą i zagotować. Po zagotowaniu wodę odlać. Następnie wlać świeżą wodę ale tylko tyle aby przykryła dno garnka i zagotować.
Dodać do smaku sól, pieprz i cukier. Kapusta powinna być lekko słodka.
Roztopić dwie łyżki smalcu i dodać do kapusty. Wszystko dokładnie wymieszać.
Gdy kapusta będzie miękka wlewamy łyżkę octu i dokładnie mieszamy.
Doprawić do smaku. Woda z kapusty powinna prawie całkowicie odparować.