Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na kapustę kiszoną. Idealnie nadaje się na surówki , kapuśniaczek i do bigosu.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1053
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 364
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3228
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 681
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1053
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 364
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3228
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 681
Składniki
Kapustę drobno szatkuję , lub tnę nożem.Marchewki obieram , trę na tarce. Wszystko wkładam do dużej miski ,wsypuję sól i cukier. Ugniatam ażkapusta zacznie puszczać sok.Odstawiam na ok. 2 godz.
Przekładam do dużego słoika , lub glinianego kufla , dokładnie dociskając.Odstawiam na 4-6 dni. Codziennie dociskam kapustę ok.2 razy dziennie tak aby cała przykryta była swoim sokiem , bo inaczej zacznie się psuć. Kiedy jest dla nas wystarczająco ukiszona przekładam do słoików i szczelnie zamykam.