Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na kapustę kiszoną. Idealnie nadaje się na surówki , kapuśniaczek i do bigosu.
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 133
Historia ciastek amaretti to więcej niż przepis, to symbol włoskiej gościnnoś...
Odsłon: 269
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 406
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 133
Historia ciastek amaretti to więcej niż przepis, to symbol włoskiej gościnnoś...
Odsłon: 269
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 406
Składniki
Kapustę drobno szatkuję , lub tnę nożem.Marchewki obieram , trę na tarce. Wszystko wkładam do dużej miski ,wsypuję sól i cukier. Ugniatam ażkapusta zacznie puszczać sok.Odstawiam na ok. 2 godz.
Przekładam do dużego słoika , lub glinianego kufla , dokładnie dociskając.Odstawiam na 4-6 dni. Codziennie dociskam kapustę ok.2 razy dziennie tak aby cała przykryta była swoim sokiem , bo inaczej zacznie się psuć. Kiedy jest dla nas wystarczająco ukiszona przekładam do słoików i szczelnie zamykam.