Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4791
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12990
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5754
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7316
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4791
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12990
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5754
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7316
Składniki
Groszek moczymy około 1/2 godziny, następnie gotujemy do miękkości, pod koniec gotowania solimy do smaku. Kapustę kiszoną gotujemy w oddzielnym garnku, w niewielkiej ilości wody (czas gotowania około 1/2 godziny). Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oliwie, dodajemy mąkę i sporządzamy zasmażkę pierwszego stopnia. Kapustę łączymy z zasmażką i ugotowanym groszkiem. Przyprawiamy suszonymi ziołami, dosalamy jeśli to konieczne. Smacznego :)