Kapusta kiszona z grochem
Składniki
- kapusta kiszona 1/2 kg
- żółty łuskany groszek 20 dkg
- cebula 1 szt
- mąka 1 łyżka
- oliwa z oliwek 1 łyżka
- sól, cząber, suszony koper
Składniki
- kapusta kiszona 1/2 kg
- żółty łuskany groszek 20 dkg
- cebula 1 szt
- mąka 1 łyżka
- oliwa z oliwek 1 łyżka
- sól, cząber, suszony koper

Etapy przygotowania
Groszek moczymy około 1/2 godziny, następnie gotujemy do miękkości, pod koniec gotowania solimy do smaku. Kapustę kiszoną gotujemy w oddzielnym garnku, w niewielkiej ilości wody (czas gotowania około 1/2 godziny). Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oliwie, dodajemy mąkę i sporządzamy zasmażkę pierwszego stopnia. Kapustę łączymy z zasmażką i ugotowanym groszkiem. Przyprawiamy suszonymi ziołami, dosalamy jeśli to konieczne. Smacznego :)

Przepis w Waszym wykonaniu (7)


Komentarze do przepisu (2)



Składniki
- kapusta kiszona 1/2 kg
- żółty łuskany groszek 20 dkg
- cebula 1 szt
- mąka 1 łyżka
- oliwa z oliwek 1 łyżka
- sól, cząber, suszony koper
Groszek moczymy około 1/2 godziny, następnie gotujemy do miękkości, pod koniec gotowania solimy do smaku. Kapustę kiszoną gotujemy w oddzielnym garnku, w niewielkiej ilości wody (czas gotowania około 1/2 godziny). Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oliwie, dodajemy mąkę i sporządzamy zasmażkę pierwszego stopnia. Kapustę łączymy z zasmażką i ugotowanym groszkiem. Przyprawiamy suszonymi ziołami, dosalamy jeśli to konieczne. Smacznego :)
taką kapustkę zajadamy przez cały rok, pyszności, a do schaboszczaka jaka boska ! :)
Smacznie :-)) Ja dla odmiany taki groch rozgotowuję i zastępuje mi zasmażkę:-)))