Do góry

Dodatki Przepis na:

Kapusta kiszona z grochem

Kapusta kiszona z grochem

Autor:

Przepisów i artykułów: 725 Ocena: 48466

Dodano:

Odsłon: 16926

Wspomnienie Wigilii.

Składniki

  • kapusta kiszona 1/2 kg
  • żółty łuskany groszek 20 dkg
  • cebula 1 szt
  • mąka 1 łyżka
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • sól, cząber, suszony koper
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Groszek moczymy około 1/2 godziny, następnie gotujemy do miękkości, pod koniec gotowania solimy do smaku. Kapustę kiszoną gotujemy w oddzielnym garnku, w niewielkiej ilości wody (czas gotowania około 1/2 godziny). Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oliwie, dodajemy mąkę i sporządzamy zasmażkę pierwszego stopnia. Kapustę łączymy z zasmażką i ugotowanym groszkiem. Przyprawiamy suszonymi ziołami, dosalamy jeśli to konieczne.
    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 12 lutego 2014 taką kapustkę zajadamy przez cały rok, pyszności, a do schaboszczaka jaka boska ! :) Odpowiedzi: 2 ▼

16 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

figg 12 lutego 2014 Smacznie :-)) Ja dla odmiany taki groch rozgotowuję i zastępuje mi zasmażkę:-))) Odpowiedzi: 1 ▼

18 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń