Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17691
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6704
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17691
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6704
Składniki
Groszek moczymy około 1/2 godziny, następnie gotujemy do miękkości, pod koniec gotowania solimy do smaku. Kapustę kiszoną gotujemy w oddzielnym garnku, w niewielkiej ilości wody (czas gotowania około 1/2 godziny). Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oliwie, dodajemy mąkę i sporządzamy zasmażkę pierwszego stopnia. Kapustę łączymy z zasmażką i ugotowanym groszkiem. Przyprawiamy suszonymi ziołami, dosalamy jeśli to konieczne. Smacznego :)