Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414149
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2245
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414149
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2245
Składniki
Kapustę ,oczyścić ,umyć i po usunięciu głąba poszatkować. Mocno posolić i krótko zagniatać. Przykryć i wstawić do lodówki na ok. 12 godzin. Kapustę wyjąć z lodówki ,przełożyć na sito ,przelać zimną wodą ,osączyć i dokładnie osuszyć ,najlepiej w wirówce do sałaty. Dressing dokładnie wymieszać z sosem rybnym i cukrem ,doprawić do smaku solą wymieszać z olejem. Kapustę polać przygotowanym sosem ,dokładnie wymieszać.