Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny dodatek do dań obiadowych. Dla mnie rewelacyjnie smakuje z podsmażonymi ziemniakami /nawet bez mięsa:)/ a nawet kanapkami.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Składniki
Kapustę włoską oczyszczamy z wierzchnich liści, szatkujemy i przekładamy do garnka. Zalewamy bulionem lub wodą - jeśli używamy wody dodajemy soli. Zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu 10 min. Boczek kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Smażymy na małym ogniu aż wytopi się tłuszcz. Do boczku dodajemy drobno posiekaną cebulę i smażymy aż stanie się szklista. Zawartość patelni dodajemy do kapusty. Doprawiamy pieprzem, solą, odrobiną cukru oraz octem jabłkowym. Gotujemy dalsze 10-15 min. - do miękkości. Na koniec dodajemy drobno posiekane koperek i natkę pietruszki. Mieszamy, gotujemy jeszcze chwilę i podajemy.