Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny dodatek do dań obiadowych. Dla mnie rewelacyjnie smakuje z podsmażonymi ziemniakami /nawet bez mięsa:)/ a nawet kanapkami.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 377
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 377
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Składniki
Kapustę włoską oczyszczamy z wierzchnich liści, szatkujemy i przekładamy do garnka. Zalewamy bulionem lub wodą - jeśli używamy wody dodajemy soli. Zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu 10 min. Boczek kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Smażymy na małym ogniu aż wytopi się tłuszcz. Do boczku dodajemy drobno posiekaną cebulę i smażymy aż stanie się szklista. Zawartość patelni dodajemy do kapusty. Doprawiamy pieprzem, solą, odrobiną cukru oraz octem jabłkowym. Gotujemy dalsze 10-15 min. - do miękkości. Na koniec dodajemy drobno posiekane koperek i natkę pietruszki. Mieszamy, gotujemy jeszcze chwilę i podajemy.