Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 58
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 187
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 118
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 58
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 187
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 118
Składniki
Kapustę obrać z wierzchnich liści , opłukać i drobno poszatkować. Umyte pomidory zalać wrzątkiem , na ok. 2 min. , zdjąć skórkę , pokroić w ćwiartki , wyciąć szypułki . Kapustę zalać 300 ml wrzątku , dodać łyżeczkę soli , połowę masła i gotować do 40 – 50 minut. W połowie gotowania dodać pomidory. Na patelni rozpuścić resztę masła , włożyć drobno posiekaną cebulę i smażyć , dopóki lekko się nie przyrumieni. Wysypać mąkę i smażyć jeszcze 2 minuty. Zasmażkę rozprowadzić kilkoma łyżkami wywaru , dodać do kapusty i dusić około 10 min. , od czasu do czasu mieszając , ponieważ kapusta po dodaniu zasmażki łatwo się przypala. U mnie dzisiaj nie wystąpiło , zbyt dużo płynów , zredukowałem .Doprawić do smaku solą , cukrem oraz sokiem z cytryny.