Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336560
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3267
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422338
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2328
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336560
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3267
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422338
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2328
Składniki
Kapustę obrać z wierzchnich liści , opłukać i drobno poszatkować. Umyte pomidory zalać wrzątkiem , na ok. 2 min. , zdjąć skórkę , pokroić w ćwiartki , wyciąć szypułki . Kapustę zalać 300 ml wrzątku , dodać łyżeczkę soli , połowę masła i gotować do 40 – 50 minut. W połowie gotowania dodać pomidory. Na patelni rozpuścić resztę masła , włożyć drobno posiekaną cebulę i smażyć , dopóki lekko się nie przyrumieni. Wysypać mąkę i smażyć jeszcze 2 minuty. Zasmażkę rozprowadzić kilkoma łyżkami wywaru , dodać do kapusty i dusić około 10 min. , od czasu do czasu mieszając , ponieważ kapusta po dodaniu zasmażki łatwo się przypala. U mnie dzisiaj nie wystąpiło , zbyt dużo płynów , zredukowałem .Doprawić do smaku solą , cukrem oraz sokiem z cytryny.