Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3909
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415104
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2462
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3909
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415104
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2462
Składniki
Kapustę obrałem z wierzchnich liści , opłukałem i drobno poszatkowałem. Kapustę zalałem wrzątkiem , dodałem łyżeczkę soli, połowę masła, namoczone grzyby i gotowałem 40-50 minut. Na patelni rozpuściłem resztę masła, włożyłem drobno posiekaną cebulę i smażyłem , dopóki lekko się nie zrumieniła. Wsypałem wtedy mąkę i smażyłem jeszcze ok. 2 minuty. Zasmażkę rozprowadziłem kilkoma łyżkami wywaru i dodałem do kapusty. Na patelni podsmażyłem drobno pokrojony boczek , dodałem do kapusty. Wlałem przecier pomidorowy. Dusiłem pod przykryciem ok. 10 minut. Doprawiłem do smaku solą, cukrem, sokiem z cytryny , dodałem posiekany koperek.