Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16138
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4922
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16138
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4922
Składniki
Kapustę obrałem z wierzchnich liści , opłukałem i drobno poszatkowałem. Kapustę zalałem wrzątkiem , dodałem łyżeczkę soli, połowę masła, namoczone grzyby i gotowałem 40-50 minut. Na patelni rozpuściłem resztę masła, włożyłem drobno posiekaną cebulę i smażyłem , dopóki lekko się nie zrumieniła. Wsypałem wtedy mąkę i smażyłem jeszcze ok. 2 minuty. Zasmażkę rozprowadziłem kilkoma łyżkami wywaru i dodałem do kapusty. Na patelni podsmażyłem drobno pokrojony boczek , dodałem do kapusty. Wlałem przecier pomidorowy. Dusiłem pod przykryciem ok. 10 minut. Doprawiłem do smaku solą, cukrem, sokiem z cytryny , dodałem posiekany koperek.