Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo smaczne kluseczki serowe, podane ze śmietaną, cukrem i cynam...
Odsłon: 158
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 19
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 26
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 15
Szybkie i bardzo smaczne kluseczki serowe, podane ze śmietaną, cukrem i cynam...
Odsłon: 158
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 19
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 26
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 15
Składniki
Kapustę obrałem z wierzchnich liści , opłukałem i drobno poszatkowałem. Kapustę zalałem wrzątkiem , dodałem łyżeczkę soli, połowę masła, namoczone grzyby i gotowałem 40-50 minut. Na patelni rozpuściłem resztę masła, włożyłem drobno posiekaną cebulę i smażyłem , dopóki lekko się nie zrumieniła. Wsypałem wtedy mąkę i smażyłem jeszcze ok. 2 minuty. Zasmażkę rozprowadziłem kilkoma łyżkami wywaru i dodałem do kapusty. Na patelni podsmażyłem drobno pokrojony boczek , dodałem do kapusty. Wlałem przecier pomidorowy. Dusiłem pod przykryciem ok. 10 minut. Doprawiłem do smaku solą, cukrem, sokiem z cytryny , dodałem posiekany koperek.