Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do sałatek i przystawek.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2340
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18102
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2064
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2340
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18102
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2064
Składniki
Olej wlewamy do naczynia, warstwa oleju powinna wynosić około 0,5cm. Olej odstawiamy na 1-2 godziny do lodówki. Czarny jak i biały kawior wykonujemy w taki sam sposób. W garnuszku rozpuszczamy agar w ciepłej wodzie dolewamy ocet. Doprowadzamy do zagotowania. Gorący ocet nabieramy za pomocą pipety, a następnie po kropelce wkrapiamy do zimnego oleju. Ocet wkrapiamy tak, by kuleczki nie nachodziły na siebie. Odstawiamy do lodówki, by dobrze zastygły.
Analogicznie wykonujemy biały kawior. Oczywiście ocet balsamiczny zastępujemy octem z białego wina.