Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do sałatek i przystawek.
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1709
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18589
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6391
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1154
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1709
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18589
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6391
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1154
Składniki
Olej wlewamy do naczynia, warstwa oleju powinna wynosić około 0,5cm. Olej odstawiamy na 1-2 godziny do lodówki. Czarny jak i biały kawior wykonujemy w taki sam sposób. W garnuszku rozpuszczamy agar w ciepłej wodzie dolewamy ocet. Doprowadzamy do zagotowania. Gorący ocet nabieramy za pomocą pipety, a następnie po kropelce wkrapiamy do zimnego oleju. Ocet wkrapiamy tak, by kuleczki nie nachodziły na siebie. Odstawiamy do lodówki, by dobrze zastygły.
Analogicznie wykonujemy biały kawior. Oczywiście ocet balsamiczny zastępujemy octem z białego wina.