Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do sałatek i przystawek.
Olej wlewamy do naczynia, warstwa oleju powinna wynosić około 0,5cm. Olej odstawiamy na 1-2 godziny do lodówki. Czarny jak i biały kawior wykonujemy w taki sam sposób. W garnuszku rozpuszczamy agar w ciepłej wodzie dolewamy ocet. Doprowadzamy do zagotowania.
Gorący ocet nabieramy za pomocą pipety, a następnie po kropelce wkrapiamy do zimnego oleju.
Ocet wkrapiamy tak, by kuleczki nie nachodziły na siebie. Odstawiamy do lodówki, by dobrze zastygły.
Analogicznie wykonujemy biały kawior. Oczywiście ocet balsamiczny zastępujemy octem z białego wina.
Moja propozycja kotlecików jagnięcych.
Odsłon: 9607
To ciasto jest jednym z kilku ciast, które sam robię. Ale nr 1 jest właśnie t...
Odsłon: 4803
Sernik na zimno truskawkowy z galaretką , nie może go zabraknąć w sezonie tru...
Odsłon: 39
Pyszna zupa z kurczakiem, grzybami mun i warzywami. Orientalnego charakteru d...
Odsłon: 19
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 59
To ciasto jest jednym z kilku ciast, które sam robię. Ale nr 1 jest właśnie t...
Odsłon: 4803
Sernik na zimno truskawkowy z galaretką , nie może go zabraknąć w sezonie tru...
Odsłon: 39
Pyszna zupa z kurczakiem, grzybami mun i warzywami. Orientalnego charakteru d...
Odsłon: 19
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 59
Składniki
Olej wlewamy do naczynia, warstwa oleju powinna wynosić około 0,5cm. Olej odstawiamy na 1-2 godziny do lodówki. Czarny jak i biały kawior wykonujemy w taki sam sposób. W garnuszku rozpuszczamy agar w ciepłej wodzie dolewamy ocet. Doprowadzamy do zagotowania. Gorący ocet nabieramy za pomocą pipety, a następnie po kropelce wkrapiamy do zimnego oleju. Ocet wkrapiamy tak, by kuleczki nie nachodziły na siebie. Odstawiamy do lodówki, by dobrze zastygły.
Analogicznie wykonujemy biały kawior. Oczywiście ocet balsamiczny zastępujemy octem z białego wina.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Ziemniaczane piwonie
Dodatki
Pasztet wieprzowy.
Dodatki
Chrupiące ziemniaki z piekarnika (bez gotowania)
Dodatki
Ziemniaki opiekane
Ziemniaczane piwonie
Ziemniaczki podane w formie kwiatków.
Odsłon: 206
Pasztet wieprzowy.
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 400