Dodatki Przepis na:
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Morele i rodzynki sparzyć. Morele i śliwki pokroić w kostkę. Owoce zalać kieliszkiem wina. Odstawić na 10 min.
Kapustę opłukać na sicie ,osączyć ,pokroić. Cebulę obrać ,posiekać. Olej rozgrzać w rondlu ,wrzucić cebulę ,zeszklić.
Dołożyć kapustę ,podlać odrobiną wody ,dusić 20 min.
Dodać suszone owoce wraz z winem. Przyprawić do smaku solą ,pieprzem ,szczyptą papryki ,majeranku i kminku. Dusić jeszcze 30 min.
Jabłka obrać ,pokroić w kawałki ,skropić sokiem z cytryny ,przesmażyć na maśle. Wymieszać z kapustą. Podawać na gorąco do mięs.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

renka 03 października 2013Zgłoś do usunięcia
Ciekawe połączenie z kapustą kiszoną, zabieram do swojej książki -)1 Kto głosował? | Odpowiedz