Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) Dodatek do mięs
Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje s...
Odsłon: 2873
Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje s...
Odsłon: 2873
Składniki
Morele i rodzynki sparzyć. Morele i śliwki pokroić w kostkę. Owoce zalać kieliszkiem wina. Odstawić na 10 min. Kapustę opłukać na sicie ,osączyć ,pokroić. Cebulę obrać ,posiekać. Olej rozgrzać w rondlu ,wrzucić cebulę ,zeszklić. Dołożyć kapustę ,podlać odrobiną wody ,dusić 20 min. Dodać suszone owoce wraz z winem. Przyprawić do smaku solą ,pieprzem ,szczyptą papryki ,majeranku i kminku. Dusić jeszcze 30 min. Jabłka obrać ,pokroić w kawałki ,skropić sokiem z cytryny ,przesmażyć na maśle. Wymieszać z kapustą. Podawać na gorąco do mięs.