Do góry

Dodatki Przepis na:

Kiszona kapusta po francusku

Kiszona kapusta po francusku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2231 Ocena: 49251

Dodano:

Odsłon: 5945

O :) Dodatek do mięs

Składniki

  • 80 dag kapusty kiszonej
  • 5 dag suszonych moreli
  • 5 dag suszonych śliwek
  • 5 dag rodzynek
  • 1 cebula
  • 2 jabłka
  • 1 łyżka oleju
  • Sok z cytryny
  • 1 łyżka masła
  • 125 ml czerwonego wytrawnego wina
  • Majeranek
  • Mielona papryka
  • Kminek
  • Sól i pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kiszona kapusta po francusku

Przygotowanie

  1. Morele i rodzynki sparzyć. Morele i śliwki pokroić w kostkę. Owoce zalać kieliszkiem wina. Odstawić na 10 min.
    Kapustę opłukać na sicie ,osączyć ,pokroić. Cebulę obrać ,posiekać. Olej rozgrzać w rondlu ,wrzucić cebulę ,zeszklić.
    Dołożyć kapustę ,podlać odrobiną wody ,dusić 20 min.
    Dodać suszone owoce wraz z winem. Przyprawić do smaku solą ,pieprzem ,szczyptą papryki ,majeranku i kminku. Dusić jeszcze 30 min.
    Jabłka obrać ,pokroić w kawałki ,skropić sokiem z cytryny ,przesmażyć na maśle. Wymieszać z kapustą. Podawać na gorąco do mięs.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

renka 03 października 2013 Ciekawe połączenie z kapustą kiszoną, zabieram do swojej książki -)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń