Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli robimy rybę w galarecie, nóżki albo popularne tymbaliki, gotujemy wywar w którym później rozpuszczamy żelatynę. Wywary jednak często są mętne, zwłaszcza te w których była gotowana ryba. Jeżeli chcecie otrzymać przezroczystą i przejrzystą galaretę, taki musi też być Wasz bulion. Należy go zatem sklarować.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1787
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14360
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19477
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13146
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1787
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14360
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19477
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13146
Składniki
Wywar należy przestudzić. Następnie stawiamy go na małym ogniu i dodajemy białko oraz ocet. Mieszamy cały czas trzepaczką, aż do zagotowania. Powstanie sporo piany, ale to dobrze, tak ma być. Gotujemy wywar około dwóch minut. Następnie przelewamy go przez sito wyłożone kilkakrotnie gazą.
Teraz możemy już w bulionie rozpuszczać żelatynę. Galareta będzie przejrzysta jak szkło.