Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli robimy rybę w galarecie, nóżki albo popularne tymbaliki, gotujemy wywar w którym później rozpuszczamy żelatynę. Wywary jednak często są mętne, zwłaszcza te w których była gotowana ryba. Jeżeli chcecie otrzymać przezroczystą i przejrzystą galaretę, taki musi też być Wasz bulion. Należy go zatem sklarować.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 282
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1382
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4291
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 282
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1382
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4291
Składniki
Wywar należy przestudzić. Następnie stawiamy go na małym ogniu i dodajemy białko oraz ocet. Mieszamy cały czas trzepaczką, aż do zagotowania. Powstanie sporo piany, ale to dobrze, tak ma być. Gotujemy wywar około dwóch minut. Następnie przelewamy go przez sito wyłożone kilkakrotnie gazą.
Teraz możemy już w bulionie rozpuszczać żelatynę. Galareta będzie przejrzysta jak szkło.