Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski szwabskie są z dodatkiem twarogu - u mnie go zabrakło ale i tak wyszło super.
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 434
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6633
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 181
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 434
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6633
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 181
Składniki
Ugotowane w osolonej wodzie ziemniaki przecisnąć przez praskę. Poczekać aż wystygną. Dodać jajka, obie mąki, przyprawy. Zagnieść. Ciasto ma się lekko kleić do rąk ale tak aby się dało formować w wałeczek. Wałeczek ciąć ukośnie na kluseczki. Kluski obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Do przygotowania prawdziwych klusek szwabskich potrzebujemy 100 g twarogu i trochę więcej mąki pszennej. Wspaniałe jako dodatek do dań lub samodzielne danie.
SMACZNEGO!