Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski szwabskie są z dodatkiem twarogu - u mnie go zabrakło ale i tak wyszło super.
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5222
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 43
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 66
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5222
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 43
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 66
Składniki
Ugotowane w osolonej wodzie ziemniaki przecisnąć przez praskę. Poczekać aż wystygną. Dodać jajka, obie mąki, przyprawy. Zagnieść. Ciasto ma się lekko kleić do rąk ale tak aby się dało formować w wałeczek. Wałeczek ciąć ukośnie na kluseczki. Kluski obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Do przygotowania prawdziwych klusek szwabskich potrzebujemy 100 g twarogu i trochę więcej mąki pszennej. Wspaniałe jako dodatek do dań lub samodzielne danie.
SMACZNEGO!