Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzają się w roli dodatku do obiadu. Można serwować je również jako samodzielne danie w towarzystwie sosu. Ich przygotowanie jest banalnie proste! Przekonajcie się o tym, testując nasz przepis!
Pyszne kluseczki w sam raz do sosu. Robie je czesto gdy zostaja mi ziemniaczk...
Odsłon: 12844
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 1284
pyszne, bezmięsne kotlety
Odsłon: 2878
Makaron orzo z pieczarkami to przepis na szybkie i pyszne danie jednogarnkowe...
Odsłon: 139
mięso jest mocno przypieczone ale nie wysuszone, do tego dobrze doprawione, p...
Odsłon: 248
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 150
Pyszne i bardzo proste w wykonaniu :) Przepis pochodzi z książki "Smaki świat...
Odsłon: 16788
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 1284
pyszne, bezmięsne kotlety
Odsłon: 2878
Makaron orzo z pieczarkami to przepis na szybkie i pyszne danie jednogarnkowe...
Odsłon: 139
mięso jest mocno przypieczone ale nie wysuszone, do tego dobrze doprawione, p...
Odsłon: 248
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 150
Pyszne i bardzo proste w wykonaniu :) Przepis pochodzi z książki "Smaki świat...
Odsłon: 16788
Składniki
Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie, ubijamy tłuczkiem lub przepuszczamy przez praskę i odstawiamy w chłodne miejsce do całkowitego wystudzenia.
Wystudzone ziemniaki przekładamy do miski. Ubijamy na płasko i dzielimy na cztery równe części. Jedną z nich wyciągamy i odkładamy na bok. Lukę uzupełniamy skrobią ziemniaczaną. Ziemniaki zagniatamy z mąką.
Wyrobione ciasto dzielimy na kilka części. Z powstałych kawałków tworzymy wałeczki, które następnie kroimy na małe części (tak jak robimy to w przypadku kopytek). Następnie z kawałków ciasta tworzymy małe kuleczki, w środku robimy małe dziurki (za pomocą palca lub końcówką drewnianej łyżki).
Kluski śląskie gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie. Po 3-4 minutach od wypłynięcia na powierzchnie, wyciągamy je na talerz.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Surówka coleslaw z białej i czerwonej kapusty
Dodatki
Sos pomidorowy do pizzy
Dodatki
Ziemniaki z kapustą kiszoną
Dodatki
Lukier cytrynowy
Surówka coleslaw z białej i czerwonej kapusty
Surówka Coleslaw z białej i czerwonej kapusty z dodatkiem marchewki i czerwon...
Odsłon: 334
Sos pomidorowy do pizzy
Idealny sos na pizzę i do pizzy. Mój ulubiony.
Odsłon: 276