Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny dodatek do różnego rodzaju sosów obiadowych. Zawsze można wykorzystać ziemniaki które nam zostały z poprzedniego dnia.
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18476
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7056
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30618
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29359
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18476
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7056
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30618
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29359
Składniki
Ziemniaki dobrze gniotę. Dodaję jajka i kaszę manną. Przyprawiam i odstawiam na min. 10 min.Cebulę drobno siekam i lekko podsmażam , dodaję do masy ziemniaczanej. Przed samym smażeniem dodaję ser i wszystko jeszcze raz dokładnie mieszam.
Na patelni rozgrzewam olej. Z masy formuję kulki i obtaczam w bułce tartej. Lekko spłaszczam i smażę z obu stron. Na patelni staram się przewracać tylko raz , aby za bardzo nie nasiąkły tłuszczem.