Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i ekstremalnie ekspresowe w wykonaniu kotlety. 5-składników i gorący grill. Nic więcej nie potrzeba.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4691
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44445
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 189
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 161
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4691
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44445
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 189
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 161
Składniki
Grill rozgrzewam do maksimum /mam możliwość funkcjonowania tylko na elektrycznym/. Wszystkie składniki na kotlety wkładam do miski. Mieszam dokładnie do połączenia. Nie podaję ilości przypraw - każdy ma swój smak. Zazwyczaj solę bardzo dużo, ale w przypadku burgerów minimalizuję ilość przypraw. Dobra wołowina nie potrzebuje ich za dużo. Stosuję też zasadę, że na klasyczną bułkę przygotowuję kotlet ze 100 g wołowiny. Z mieszanki wołowej formuję kotlety, wrzucam na grill i czekam chwilę. Przy maksymalnym rozgrzaniu to może ze 3-4 minuty z każdej strony? Ciężko mi to określić, bo po prostu obserwuję mięso - nie każde mielone jest takie samo, różna jest zawartość tłuszczu. Jak źródło mięsa jest pewne, to może być prawie surowe. Co kto lubi. Jak by nie było - trzeba się sprężać i działać szybko. I nie zmarnować mięsa przez jego przegrillowanie.