Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i ekstremalnie ekspresowe w wykonaniu kotlety. 5-składników i gorący grill. Nic więcej nie potrzeba.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19826
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 476
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6883
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242711
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19826
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 476
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6883
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242711
Składniki
Grill rozgrzewam do maksimum /mam możliwość funkcjonowania tylko na elektrycznym/. Wszystkie składniki na kotlety wkładam do miski. Mieszam dokładnie do połączenia. Nie podaję ilości przypraw - każdy ma swój smak. Zazwyczaj solę bardzo dużo, ale w przypadku burgerów minimalizuję ilość przypraw. Dobra wołowina nie potrzebuje ich za dużo. Stosuję też zasadę, że na klasyczną bułkę przygotowuję kotlet ze 100 g wołowiny. Z mieszanki wołowej formuję kotlety, wrzucam na grill i czekam chwilę. Przy maksymalnym rozgrzaniu to może ze 3-4 minuty z każdej strony? Ciężko mi to określić, bo po prostu obserwuję mięso - nie każde mielone jest takie samo, różna jest zawartość tłuszczu. Jak źródło mięsa jest pewne, to może być prawie surowe. Co kto lubi. Jak by nie było - trzeba się sprężać i działać szybko. I nie zmarnować mięsa przez jego przegrillowanie.