Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry sposób na wykorzystanie ziemniaków, które zostały niezjedzone przykładowo z obiadu, bezmięsne sycące kotlety.
Garnek, patelnia, łyżka lub widelec do mieszania, szpatułka to obracania kotletów.
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 36
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 162
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1378
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 36
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 162
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1378
Składniki
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i potłuc. Można też wykorzystać wcześniej ugotowane ziemniaki, wtedy dobrze je nieco podgrzać na przykład w kuchence mikrofalowej, będą się wtedy lepiej łączyć z pozostałymi składnikami. Cebulę pokroić i podsmażyć na oleju soląc ją w tym czasie. Dodać podsmażoną cebulę do utłuczonych ziemniaków. Do ziemniaków z cebulą dodać biały ser oraz jajko. Całość doprawić solą i czosnkowym pieprzem. Z masy formować kotlety i obtaczać je w bułce tartej. Smażyć kotlety z obu stron na patelni z dobrze rozgrzanym olejem do momentu ich zrumienienia.