Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobry sposób na wykorzystanie ziemniaków, które zostały niezjedzone przykładowo z obiadu, bezmięsne sycące kotlety.
Garnek, patelnia, łyżka lub widelec do mieszania, szpatułka to obracania kotletów.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10420
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6008
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5317
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12858
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4598
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10420
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6008
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5317
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12858
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4598
Składniki
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i potłuc. Można też wykorzystać wcześniej ugotowane ziemniaki, wtedy dobrze je nieco podgrzać na przykład w kuchence mikrofalowej, będą się wtedy lepiej łączyć z pozostałymi składnikami. Cebulę pokroić i podsmażyć na oleju soląc ją w tym czasie. Dodać podsmażoną cebulę do utłuczonych ziemniaków. Do ziemniaków z cebulą dodać biały ser oraz jajko. Całość doprawić solą i czosnkowym pieprzem. Z masy formować kotlety i obtaczać je w bułce tartej. Smażyć kotlety z obu stron na patelni z dobrze rozgrzanym olejem do momentu ich zrumienienia.