Do góry

Dodatki Przepis na:

Krewetki po japońsku

Krewetki po japońsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 866 Ocena: 17717

Dodano:

Odsłon: 270

W chrupiącej tempurze i nic więcej nie trzeba!

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Krewetki po japońsku

Przygotowanie

  1. Robiłam też kalmary a zdjęcie umieściłam aby pokazać konsystencje ciasta- ma być dosyć rzadkie.
    Jajo i mąki i szczyptę soli rozmieszałam z lodowatą wodą-, nie powinno być dokładnie. Można dodać kostki lodu. Jeśli nie mamy- to ciasto powinno się schłodzić w zamrażarce- im chłodniejsze tym lepszy efekt.
    Krewetki obrałam i nacięłam aby wyjąć "żyłkę".
    Nagrzałam olej rzepakowy, jeśli skapnie się to niego kropelkę ciasta powinna zaraz się unieść i olej powinien tworzyć pęcherzyki powietrza.

  2. Ciasto na krawatkach rozrasta się w fantazyjne wzory, smaży się je do chrupkości tempury i zrumienienia z obu stron- około 3 minuty z każdej- jeśli olej był zbyt chłodny to może wyjść chwilę dłużej.

  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 3 dni temu Musiały rewelacyjnie smakować a dekoracja przebogata,śliczne zdjęcia:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kucharka-amatorka 4 dni temu Ty po prostu szalejesz w kuchni. Brak słów. Gratulacje! Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 4 dni temu Pychotka, mój ulubiony sposób przyrządzenie. Na bogato na tej ostatniej focie, mniami :) Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

KORAL 4 dni temu Super. Widzę że narobiłaś więcej dobrego jedzonka :)Wisz że trzymam za Ciebie kciuki. Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń