Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W chrupiącej tempurze i nic więcej nie trzeba!
Robiłam też kalmary a zdjęcie umieściłam aby pokazać konsystencje ciasta- ma być dosyć rzadkie.
Jajo i mąki i szczyptę soli rozmieszałam z lodowatą wodą-, nie powinno być dokładnie. Można dodać kostki lodu. Jeśli nie mamy- to ciasto powinno się schłodzić w zamrażarce- im chłodniejsze tym lepszy efekt.
Krewetki obrałam i nacięłam aby wyjąć "żyłkę".
Nagrzałam olej rzepakowy, jeśli skapnie się to niego kropelkę ciasta powinna zaraz się unieść i olej powinien tworzyć pęcherzyki powietrza.
Ciasto na krawatkach rozrasta się w fantazyjne wzory, smaży się je do chrupkości tempury i zrumienienia z obu stron- około 3 minuty z każdej- jeśli olej był zbyt chłodny to może wyjść chwilę dłużej.
Smacznego :)
Lekkie, zdrowe danie obiadowe na parze idealne na Wigilię. Doskonale sprawdza...
Odsłon: 2951
Roladki ze szparagami to fajna propozycja na pyszny obiadek dla zaproszonych...
Odsłon: 1489
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 412
Babcia Pelcia jest znana z przepysznych domowych drożdżówek. Jej ciasto drożd...
Odsłon: 1518
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 4233
Roladki ze szparagami to fajna propozycja na pyszny obiadek dla zaproszonych...
Odsłon: 1489
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 412
Babcia Pelcia jest znana z przepysznych domowych drożdżówek. Jej ciasto drożd...
Odsłon: 1518
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 4233
Składniki
Robiłam też kalmary a zdjęcie umieściłam aby pokazać konsystencje ciasta- ma być dosyć rzadkie. Jajo i mąki i szczyptę soli rozmieszałam z lodowatą wodą-, nie powinno być dokładnie. Można dodać kostki lodu. Jeśli nie mamy- to ciasto powinno się schłodzić w zamrażarce- im chłodniejsze tym lepszy efekt. Krewetki obrałam i nacięłam aby wyjąć "żyłkę". Nagrzałam olej rzepakowy, jeśli skapnie się to niego kropelkę ciasta powinna zaraz się unieść i olej powinien tworzyć pęcherzyki powietrza.
Ciasto na krawatkach rozrasta się w fantazyjne wzory, smaży się je do chrupkości tempury i zrumienienia z obu stron- około 3 minuty z każdej- jeśli olej był zbyt chłodny to może wyjść chwilę dłużej.
Smacznego :)
Przepisy Dodatki
Dodatki
Domowa mieszanka przypraw Szawarma (Shawarma).
Dodatki
Domowy chleb na drożdżach
Dodatki
Pasztet z kaczki i kurczaka
Dodatki
Domowy smalec
Domowa mieszanka przypraw Szawarma (Shawarma).
Domowa mieszanka przypraw Szawarma (Shawarma). Co to jest Shawarma? Shawar...
Odsłon: 13
Domowy chleb na drożdżach
Pyszny i chrupiący chleb bez wyrabiania
Odsłon: 4448