Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W chrupiącej tempurze i nic więcej nie trzeba!
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 811
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 411
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15202
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1860
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 811
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 411
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15202
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1860
Składniki
Robiłam też kalmary a zdjęcie umieściłam aby pokazać konsystencje ciasta- ma być dosyć rzadkie. Jajo i mąki i szczyptę soli rozmieszałam z lodowatą wodą-, nie powinno być dokładnie. Można dodać kostki lodu. Jeśli nie mamy- to ciasto powinno się schłodzić w zamrażarce- im chłodniejsze tym lepszy efekt. Krewetki obrałam i nacięłam aby wyjąć "żyłkę". Nagrzałam olej rzepakowy, jeśli skapnie się to niego kropelkę ciasta powinna zaraz się unieść i olej powinien tworzyć pęcherzyki powietrza.
Ciasto na krawatkach rozrasta się w fantazyjne wzory, smaży się je do chrupkości tempury i zrumienienia z obu stron- około 3 minuty z każdej- jeśli olej był zbyt chłodny to może wyjść chwilę dłużej.
Smacznego :)