Większość z nas uwielbia ciasta z kruszonką, dzięki niej każde ciasto i deser smakuje wspaniale.Sekret ten kruszonki tkwi w rodzaju dodanego tłuszczu czyli połączeniu masła i smalcu. Polecam .
Kruszonka ze smalcem
Składniki
Składniki
- 50 g smalcu
- 50 g masła
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka mąki
- Cukier waniliowy
- Szczypta soli
Składniki
Składniki
- 50 g smalcu
- 50 g masła
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka mąki
- Cukier waniliowy
- Szczypta soli

Etapy przygotowania
Mąkę połącz z solą, cukrem i cukrem waniliowym, dodaj masło i smalec. Rękoma wyrabiaj do monumentu aż wszystkie składniki się połączą . Wstawiamy do lodówki na 20 minut.

Kruszonka smakuje obłędnie jako dodatek do ciast kruchych i ucieranych z ulubionymi owocami np. jabłkami, śliwkami czy truskawkami .

Przepis w Waszym wykonaniu (3)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy

Krem pistacjowy to dość drogi produkt, a w dodatku często nie składa się z pi...
Odsłon: 598

Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 91
Ostatnio komentowane przepisy

Krem pistacjowy to dość drogi produkt, a w dodatku często nie składa się z pi...
Odsłon: 598

Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 91



Składniki
- 50 g smalcu
- 50 g masła
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka mąki
- Cukier waniliowy
- Szczypta soli
Mąkę połącz z solą, cukrem i cukrem waniliowym, dodaj masło i smalec. Rękoma wyrabiaj do monumentu aż wszystkie składniki się połączą . Wstawiamy do lodówki na 20 minut.
Kruszonka smakuje obłędnie jako dodatek do ciast kruchych i ucieranych z ulubionymi owocami np. jabłkami, śliwkami czy truskawkami .
Warto spróbować
Pomysłowo i smacznie.;) Super