Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny do barszczu czerwonego.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 870
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1771
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6292
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 870
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1771
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6292
Składniki
Grzyby namoczyć, ugotować. Kapustę posiekać, zalać wodą, posolić, doprawić pieprzem. Gotować przez pół godziny na małym ogniu. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić. Dodać pokrojone grzyby, przyprawić, smażyć jeszcze przez chwilę. Połączyć kapustę z grzybami i cebulą. Farsz przestudzić, dodać posiekane jajko na twardo. Ciasto: Mleko lekko podgrzać, dodać drożdże, cukier i część mąki. Sporządzić zaczyn i pozostawić do wyrośnięcia. Do dojrzałego zaczynu dodać żółtka, jajko i resztę mąki. Wyrabiać ciasto tak długo, aż będzie odchodzić od ręki, w trakcie dodać jeszcze roztopioną margarynę. Gotowe, wyrobione ciasto ponownie zostawić do wyrośnięcia. Następnie rozwałkować i ułożyć na nim farsz. Całość zwinąć w wałek, zlepić brzegi. Kulebiak ułożyć na blasze, posmarować rozbełtanym białkiem, nakłuć ciasto w kilku miejscach. Piec w temperaturze 200 stopni około godziny.