Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny do barszczu czerwonego.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 922
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 240
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2659
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 922
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 240
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2659
Składniki
Grzyby namoczyć, ugotować. Kapustę posiekać, zalać wodą, posolić, doprawić pieprzem. Gotować przez pół godziny na małym ogniu. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić. Dodać pokrojone grzyby, przyprawić, smażyć jeszcze przez chwilę. Połączyć kapustę z grzybami i cebulą. Farsz przestudzić, dodać posiekane jajko na twardo. Ciasto: Mleko lekko podgrzać, dodać drożdże, cukier i część mąki. Sporządzić zaczyn i pozostawić do wyrośnięcia. Do dojrzałego zaczynu dodać żółtka, jajko i resztę mąki. Wyrabiać ciasto tak długo, aż będzie odchodzić od ręki, w trakcie dodać jeszcze roztopioną margarynę. Gotowe, wyrobione ciasto ponownie zostawić do wyrośnięcia. Następnie rozwałkować i ułożyć na nim farsz. Całość zwinąć w wałek, zlepić brzegi. Kulebiak ułożyć na blasze, posmarować rozbełtanym białkiem, nakłuć ciasto w kilku miejscach. Piec w temperaturze 200 stopni około godziny.