Do góry

Dodatki Przepis na:

Kuleczki Ryżowe

Kuleczki Ryżowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 852 Ocena: 9255

Dodano:

Odsłon: 654

Doskonały dodatek do różnego rodzaju potraw. Kuleczki z robione z ryżu, panierowane w bułce tartej.

Składniki

  • 2 torebki ryżu
  • Sól
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 całe jajko
  • Bułka tarta do panierki
  • Olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kuleczki Ryżowe

Przygotowanie

  1. 1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, następnie studzimy i przekładamy do miski.
    2. Wlewamy oliwę, wbijamy jajko i dokładnie mieszamy.

  2. 3. Jedną łyżkę ryżu kładziemy na dłoń i ściskają robimy małe kuleczki, ściskamy do chwili aż ryż się nam poskleja.
    4. Panierujemy w bułce tartej i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.

  3. 5. Gotowe.
    6. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Facet_w_kuchni 25 września Zajadałem się takimi u Japończyków. Tyle, że były smażone na głębokim tłuszczu. Pychotka :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 25 września Na ich temat chyba już pisałem, albo zapomniałem ;p Ech, romantyk hihi.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Insignificant 25 września Wyglądają pysznie! Uwielbiam ryż, więc zapisuję przepis i na pewno wypróbuję.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń