Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały dodatek do różnego rodzaju potraw. Kuleczki z robione z ryżu, panierowane w bułce tartej.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1043
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 969
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12865
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1043
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 969
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12865
Składniki
1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, następnie studzimy i przekładamy do miski. 2. Wlewamy oliwę, wbijamy jajko i dokładnie mieszamy.
3. Jedną łyżkę ryżu kładziemy na dłoń i ściskają robimy małe kuleczki, ściskamy do chwili aż ryż się nam poskleja. 4. Panierujemy w bułce tartej i smażymy z każdej strony na rozgrzanym oleju.
5. Gotowe. 6. Smacznego.