Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne kuleczki ziemniaczane, którym nie oprze się żaden łakomczuch. Panierowane w bułce tartej i usmażone na tłuszczu, będą świetnym dodatkiem do mięs, surówek i ciekawą alternatywą dla tradycyjnych ziemniaków.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 106
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 696
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 73
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 106
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 696
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 73
Składniki
Obrane ziemniaki gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Ostudzone ziemniaki przeciskamy przez praskę. Do ziemniaków dodajemy jajko, doprawiamy solą, czarnym pieprzem i gałką muszkatołową. Całość bardzo dokładnie mieszamy. Z uzyskanej masy lepimy w dłoniach kuleczki wielkości orzecha włoskiego i panierujemy je w bułce tartej. Gotowe kuleczki smażymy na patelni na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor . Po usmażeniu kuleczki wyjmujemy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.