Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapustę młodą należy poszatkować, dodać dwie średnie marchewki starte na grubych oczkach na tarce i trochę selera (około łyżki według uznania), dodać przyprawę typu "Warzywko" do smaku oraz pęczek koperku. Wszystko zalać gorąca wodą tak, by przykryć warzywa. Na patelni na łyżce masła zasmażyć na złoty kolor małą cebulkę i dodać do kapusty. Gotować prze 15 min. Do ugotowanej kapusty dodać pieprz oraz kilka kropel octu i pół łyżeczki miodu. Następnie przygotować z łyżki mąki i łyżki masła zasmażkę i dodać do kapusty. Udekorować świeżym koperkiem.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 18188
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8823
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 675
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8367
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 18188
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8823
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 675
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8367
Składniki
Kapustę szatkujemy, marchewki trzemy na tartce wraz z selerem, siekamy koper.
Wszystko zalewamy gorącą wodą z dodatkiem przypraw. Gotujemy 15 minut. Cebulę zasmażamy na maśle i dodajemy do potrawy. Zasmażkę z łyżki masła i mąki dodajemy nadal gotując. Potrawę przystajamy koperkiem.