Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapustę młodą należy poszatkować, dodać dwie średnie marchewki starte na grubych oczkach na tarce i trochę selera (około łyżki według uznania), dodać przyprawę typu "Warzywko" do smaku oraz pęczek koperku. Wszystko zalać gorąca wodą tak, by przykryć warzywa. Na patelni na łyżce masła zasmażyć na złoty kolor małą cebulkę i dodać do kapusty. Gotować prze 15 min. Do ugotowanej kapusty dodać pieprz oraz kilka kropel octu i pół łyżeczki miodu. Następnie przygotować z łyżki mąki i łyżki masła zasmażkę i dodać do kapusty. Udekorować świeżym koperkiem.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 630
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25738
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 630
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25738
Składniki
Kapustę szatkujemy, marchewki trzemy na tartce wraz z selerem, siekamy koper.
Wszystko zalewamy gorącą wodą z dodatkiem przypraw. Gotujemy 15 minut. Cebulę zasmażamy na maśle i dodajemy do potrawy. Zasmażkę z łyżki masła i mąki dodajemy nadal gotując. Potrawę przystajamy koperkiem.