Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spirulina jest bogatym źródłem białka, minerałów oraz witamin, dodaje też niesamowity kolor potrawom. Smak alg jest ledwo wyczuwalny a efekt kolorystyczny jest zaskakujący.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 100
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9708
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5072
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 47
Dziś do pracy.
Odsłon: 671
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 100
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9708
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5072
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 47
Dziś do pracy.
Odsłon: 671
Składniki
Wymieszałam mąkę z jajem, solą i spiruliną. Dodawałam wodę aby wyszło gęste jak ciasto naleśnikowe.
Cienkim strumykiem wylewałam na osolony wrzątek. Odcinałam ciasto łyżką i mieszałam zawartość garnka. Woda musi wrzeć. gdy masa się skończyła poczekałam aż kluski się uniosą i wyłączyłam ogień. Zlałam na sitko i przelałam zimną wodą. Smak alg jest ledwo wyczuwalny a efekt kolorystyczny jest zaskakujący. Podałam z rosołem z kaczki.
Smacznego :)