Do góry

Dodatki Przepis na:

Lane kluski ze spiruliną

Lane kluski ze spiruliną

Autor:

Przepisów i artykułów: 676 Ocena: 13701

Dodano:

Odsłon: 93

Spirulina jest bogatym źródłem białka, minerałów oraz witamin, dodaje też niesamowity kolor potrawom. Smak alg jest ledwo wyczuwalny a efekt kolorystyczny jest zaskakujący.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Lane kluski ze spiruliną

Przygotowanie

  1. Wymieszałam mąkę z jajem, solą i spiruliną. Dodawałam wodę aby wyszło gęste jak ciasto naleśnikowe.

  2. Cienkim strumykiem wylewałam na osolony wrzątek. Odcinałam ciasto łyżką i mieszałam zawartość garnka. Woda musi wrzeć.
    gdy masa się skończyła poczekałam aż kluski się uniosą i wyłączyłam ogień. Zlałam na sitko i przelałam zimną wodą.
    Smak alg jest ledwo wyczuwalny a efekt kolorystyczny jest zaskakujący.

    Podałam z rosołem z kaczki.

  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń