Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spirulina jest bogatym źródłem białka, minerałów oraz witamin, dodaje też niesamowity kolor potrawom. Smak alg jest ledwo wyczuwalny a efekt kolorystyczny jest zaskakujący.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 142
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104499
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 331
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9027
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 142
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104499
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 331
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9027
Składniki
Wymieszałam mąkę z jajem, solą i spiruliną. Dodawałam wodę aby wyszło gęste jak ciasto naleśnikowe.
Cienkim strumykiem wylewałam na osolony wrzątek. Odcinałam ciasto łyżką i mieszałam zawartość garnka. Woda musi wrzeć. gdy masa się skończyła poczekałam aż kluski się uniosą i wyłączyłam ogień. Zlałam na sitko i przelałam zimną wodą. Smak alg jest ledwo wyczuwalny a efekt kolorystyczny jest zaskakujący. Podałam z rosołem z kaczki.
Smacznego :)