Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spirulina jest bogatym źródłem białka, minerałów oraz witamin, dodaje też niesamowity kolor potrawom. Smak alg jest ledwo wyczuwalny a efekt kolorystyczny jest zaskakujący.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 266
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1101
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 266
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1101
Składniki
Wymieszałam mąkę z jajem, solą i spiruliną. Dodawałam wodę aby wyszło gęste jak ciasto naleśnikowe.
Cienkim strumykiem wylewałam na osolony wrzątek. Odcinałam ciasto łyżką i mieszałam zawartość garnka. Woda musi wrzeć. gdy masa się skończyła poczekałam aż kluski się uniosą i wyłączyłam ogień. Zlałam na sitko i przelałam zimną wodą. Smak alg jest ledwo wyczuwalny a efekt kolorystyczny jest zaskakujący. Podałam z rosołem z kaczki.
Smacznego :)