Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała imprezowa pasta/ dip ziemniaczano czosnkowa, świetnie doprawiona.
tłuczek do ziemniaków lub malakser
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 913
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 913
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Składniki
Miałam ugotowane ziemniaki w mundurkach, jeszcze gorące. Trzeba do nich dodać przeciśnięty czosnek, jogurt, oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz i utłuc, lub zmalaksować- dip będzie bardziej ciągliwy. Można użyć zwykłych ziemniaków po obiedzie, utłuc z dodatkami i potem podgrzać na patelni aby czosnek nie był dziki w smaku. Niezależnie jaką metodę wybraliśmy pod koniec dodaje się jeszcze posiekaną natkę i mięte i polewa oliwą z oliwek.
Smacznego :)