Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała imprezowa pasta/ dip ziemniaczano czosnkowa, świetnie doprawiona.
tłuczek do ziemniaków lub malakser
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 7165
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 7165
Składniki
Miałam ugotowane ziemniaki w mundurkach, jeszcze gorące. Trzeba do nich dodać przeciśnięty czosnek, jogurt, oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz i utłuc, lub zmalaksować- dip będzie bardziej ciągliwy. Można użyć zwykłych ziemniaków po obiedzie, utłuc z dodatkami i potem podgrzać na patelni aby czosnek nie był dziki w smaku. Niezależnie jaką metodę wybraliśmy pod koniec dodaje się jeszcze posiekaną natkę i mięte i polewa oliwą z oliwek.
Smacznego :)