Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeby zrobić dobry lukier trzeba dobrze ubić białka.. - Ot cały sekret lukru. Dzisiaj rano znalazłam dosyć ciekawy filmik o tym Jak zrobić lukier królewski ? Po obejrzeniu rzeczywiście okazało się to banalnie proste, więc...
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2329
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3466
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4189
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74139
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 571
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2329
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3466
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4189
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74139
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 571
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek i pozostawiamy w lodówce na 24 godziny lub na całą noc, dzięki temu białka będą mocniejsze. Następnie białka przelewamy do miski i ubijamy ze szczyptą soli, ale nie ubijamy ich na sztywno. W kolejnym kroku małymi porcjami dodajemy przesiany cukier puder, tak by nie było grudek. Cały czas miksujemy na najmniejszych obrotach. Aby nasz lukier, który cały czas miksujemy nie napowietrzył się. W trakcie miksowania dodajemy 2 łyżeczki soku z cytryny. Miksujemy tak około 15-17 minut, aby masa była gładka i błyszcząca.