Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W innej wersji ziemniaczki jako dodatek do mięsa.
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 2449
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 431
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 61
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 176
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne wrapy z ciast filo, farsz z mięsem m...
Odsłon: 5957
Szybkie do przygotowania (choć nieco trzeba odczekać), puszyste i kremowe, a...
Odsłon: 1924
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 2449
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 431
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 61
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 176
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne wrapy z ciast filo, farsz z mięsem m...
Odsłon: 5957
Szybkie do przygotowania (choć nieco trzeba odczekać), puszyste i kremowe, a...
Odsłon: 1924
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odlewamy wodę i ubijamy, ubijakiem do ziemniaków
Doprawiamy gałką muszkatołową.
wbijamy jajko
Wsypujemy koperek.
Boczek drobno kroimy i dodajemy do pozostałych składników.
Na koniec dodajemy mąkę
Wszystko razem mieszamy. Nakładamy na rozgrzany olej, robiąc kształt racuchów i smażymy z obu stron.
Ziemniaczki gotowe. Smacznego.