Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy majonez prosty i szybki w przygotowaniu i bardzo smaczny. Wystarczy kilka składników i mamy super dodatek do świątecznych wędlin i jajek wielkanocnych , Majonez nadający się do różnego rodzaju sałatek i nie tylko.
blender, naczynie wąskie i wyższe, szklanka,
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 4848
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 286
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13378
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2660
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 4848
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 286
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13378
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2660
Składniki
W wąskim , wyższym naczyniu zmiksować blenderem jajko, cukier , sól , sok z cytryny, musztardę oraz kurkumę. Kiedy wszystkie składniki się dobrze połączą cienkim strumykiem nie przerywając miksowania wlewamy olej. Miksujemy unosząc blender do góry i w dół aż powstanie gęsty, kremowy majonez. Gotowy majonez przekładamy do słoiczka zamykamy i przechowujemy w lodówce. Smacznego.
Przygotowanie składników ( temperatura pokojowa).
Majonez po przygotowaniu.
Majonez gotowy.