Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy majonez prosty i szybki w przygotowaniu i bardzo smaczny. Wystarczy kilka składników i mamy super dodatek do świątecznych wędlin i jajek wielkanocnych , Majonez nadający się do różnego rodzaju sałatek i nie tylko.
blender, naczynie wąskie i wyższe, szklanka,
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 40
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 40
Składniki
W wąskim , wyższym naczyniu zmiksować blenderem jajko, cukier , sól , sok z cytryny, musztardę oraz kurkumę. Kiedy wszystkie składniki się dobrze połączą cienkim strumykiem nie przerywając miksowania wlewamy olej. Miksujemy unosząc blender do góry i w dół aż powstanie gęsty, kremowy majonez. Gotowy majonez przekładamy do słoiczka zamykamy i przechowujemy w lodówce. Smacznego.
Przygotowanie składników ( temperatura pokojowa).
Majonez po przygotowaniu.
Majonez gotowy.