Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wałek, ostry nóż bądź maszynka do makaronu
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10614
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6129
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12995
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4750
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10614
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6129
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12995
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4750
Składniki
Połącz wszystkie składniki i zacznij zagniatać ciasto na domowy makaron. Jak tylko uporasz się z połączeniem wszystkich składników w jedną całość, zacznij zagniatać ciasto. Ciasto makaronowe zagniataj do środka tak długo, aż zrobi się jednolite i gładkie
ciasto pokrój na kawałki i każdy kawałek rozwałkuj najcieniej jak się da posypując mąką . zostaw placki do przeschnięcia na ok. 15 min
Cienki placek zwin w rulonik i krój kluski przy pomocy bardzo ostrego noża na grubość jakiej konkretnie potrzebujesz . u mnie jest to ok. 0.5cm. rozkładaj cieńko pokrojony makaron żeby się nie posklejał.
Taki makaron można od razu gotować w osolonej wodzie bądź dosuszyć przez 2/3h i schować w pojemniku bądź zamrozić :)