Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wałek, ostry nóż bądź maszynka do makaronu
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 216
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 218
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 522
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 145
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 216
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 218
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 522
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 145
Składniki
Połącz wszystkie składniki i zacznij zagniatać ciasto na domowy makaron. Jak tylko uporasz się z połączeniem wszystkich składników w jedną całość, zacznij zagniatać ciasto. Ciasto makaronowe zagniataj do środka tak długo, aż zrobi się jednolite i gładkie
ciasto pokrój na kawałki i każdy kawałek rozwałkuj najcieniej jak się da posypując mąką . zostaw placki do przeschnięcia na ok. 15 min
Cienki placek zwin w rulonik i krój kluski przy pomocy bardzo ostrego noża na grubość jakiej konkretnie potrzebujesz . u mnie jest to ok. 0.5cm. rozkładaj cieńko pokrojony makaron żeby się nie posklejał.
Taki makaron można od razu gotować w osolonej wodzie bądź dosuszyć przez 2/3h i schować w pojemniku bądź zamrozić :)