Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3551
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1449
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1074
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 197
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3551
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1449
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1074
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 197
Składniki
Do zrobienia makiełek możesz użyć kupnego makaronu, ale także zrobić go samemu. Z mąki, jajek, soli i wody zagniatam ciasto makaronowe. Rozwałkowuję, kroję na kwadraty. Gotuję w osolonej wodzie.
Mak zalewam wrzątkiem, odstawiam na kilka godzin. Następnie mak (razem z wodą) stawiam na ogniu i trzymam około 30 minut, nie dopuszczając do wrzenia. Odsączam mak z nadmiaru wody, przekręcam przez maszynkę. Do maku dodaję miód oraz rozdrobnione bakalie.
Makaron mieszam z makiem.