Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33863
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 8107
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 84
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 250
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33863
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 8107
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 84
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 250
Składniki
Do zrobienia makiełek możesz użyć kupnego makaronu, ale także zrobić go samemu. Z mąki, jajek, soli i wody zagniatam ciasto makaronowe. Rozwałkowuję, kroję na kwadraty. Gotuję w osolonej wodzie.
Mak zalewam wrzątkiem, odstawiam na kilka godzin. Następnie mak (razem z wodą) stawiam na ogniu i trzymam około 30 minut, nie dopuszczając do wrzenia. Odsączam mak z nadmiaru wody, przekręcam przez maszynkę. Do maku dodaję miód oraz rozdrobnione bakalie.
Makaron mieszam z makiem.