Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podobno jest to marchew po indyjsku. Jak zwał tak zwał ważne, że jest smacznym dodatkiem do potraw mięsnych doskonale zastępująca tradycyjną surówkę.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 54
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 472
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5705
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 969
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 254
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 39646
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 54
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 472
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5705
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 969
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 254
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 39646
Składniki
Marchew obieramy i ścieramy na tarce: o dużych oczkach lub na ostrzu do krojenia ogórków w plasterki. Paprykę kroimy w małą kostkę. Papryczkę chili drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej i po chwili wsypujemy ziarna gorczycy, smażymy do czasu aż zaczną strzelać. Do gorczycy dodajemy paprykę, papryczkę chili, marchew oraz cukier i kurkumę. Smażymy ok 5 min. - marchew powinna być al dente. Po koniec smażenia doprawiamy solą i sokiem z cytryny.