Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podobno jest to marchew po indyjsku. Jak zwał tak zwał ważne, że jest smacznym dodatkiem do potraw mięsnych doskonale zastępująca tradycyjną surówkę.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113085
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 471
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 806
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 603
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113085
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 471
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 806
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 603
Składniki
Marchew obieramy i ścieramy na tarce: o dużych oczkach lub na ostrzu do krojenia ogórków w plasterki. Paprykę kroimy w małą kostkę. Papryczkę chili drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej i po chwili wsypujemy ziarna gorczycy, smażymy do czasu aż zaczną strzelać. Do gorczycy dodajemy paprykę, papryczkę chili, marchew oraz cukier i kurkumę. Smażymy ok 5 min. - marchew powinna być al dente. Po koniec smażenia doprawiamy solą i sokiem z cytryny.