Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie wypróbujcie koniecznie, bo nie wymaga żadnego wysiłku a jest przepyszne. Może stanowić dodatek do obiadu lub być samodzielną przekąską. Nawet na zimno.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40661
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1059
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 259
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3384
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40661
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1059
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 259
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3384
Składniki
Obrane marchewki kroję ukośnie na grube plastry. Wrzucam do żaroodpornego naczynia. Doprawiam solą, pieprzem, curry, ziołami prowansalskimi. Dodaję sporo drobno posiekanego świeżego tymianku. Wlewam łyżkę oliwy i wszystko dokładnie mieszam tak aby marchewki pokryły się dobrze przyprawami i oliwą. Piekę w piekarniki z termoobiegiem w 200 stopniach aż marchewki będą miękkie. Tym razem piekłam około 30 minut. W czasie pieczenie dobrze jest raz przemieszać marchewki aby równo się upiekły. Dziś marchewki podałam jako dodatek do wegańskiego gulaszu z kaszą gryczaną.