Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna wieprzowina zamarynowana w osłonce poliamidowej. Do zamarynowania użyto łopatki i szynki wieprzowej, doprawionej przyprawami oraz z dodatkiem czosnku. Taka wieprzowina jest idealna na zimno z pieczywem.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 71
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 200
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 251
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 420
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 71
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 200
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 251
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 420
Składniki
Mięsa myjemy i osuszamy papierowymi ręczniczkami. Kroimy w większą kostkę, taką 3/3 cm. Pokrojone mięso umieszczamy w większej misce, dodajemy wszystkie przyprawy oraz pokrojony drobno czosnek. Wszystkie składniki dobrze mieszamy. Podczas mieszania dodajemy wodę i wyrabiamy tak długo aż mięso wchłonie całą wodę i stanie się kleiste. Wymieszane mięso przykrywamy ściereczką i odstawiamy na godzinę, a w między czasie moczymy w ciepłej wodzie osłonki. Pocięte w kawałki o odpowiedniej długości osłonki mocno zawiązujemy z jednej strony. Mięso umieszczamy w osłonkach tworząc batony. Napełniamy ścisło i zawiązujemy każdy baton. Batony z mięsem parzymy w 80 stopniach Celsjusza 120 minut, do osiągnięcia wewnątrz temperatury 68 stopni Celsjusza. Po procesie parzenia studzimy w zimnej wodzie 15 minut. Ostudzone umieszczamy w lodówce. Smacznego!!!