Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masa makowa z dużą ilością bakalii, idealna do strucli, rogali i makowców.
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 33
Polecam.
Odsłon: 1348
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1687
Kluski leniwe to delikatne i szybkie do przygotowania danie z ziemniakow, mąk...
Odsłon: 33
Polecam.
Odsłon: 1348
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1687
Składniki
Zaparzamy mak we wrzącej wodzie 10-15 minut, przecedzamy przez gęste sito, studzimy i mielimy przez sitko 2 mm dwukrotnie.
W garnczku doprowadzamy do wrzenia śmietanę z cukrem, cały czas mieszamy.
Dodajemy zmielony mak, bakalie oraz olejek migdałowy. Cały czas dokładnie mieszamy wszystko.
Ostudzona masa makowa jest gotowa.