Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masa makowa z dużą ilością bakalii, idealna do strucli, rogali i makowców.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2508
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1062
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1381
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2508
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1062
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1381
Składniki
Zaparzamy mak we wrzącej wodzie 10-15 minut, przecedzamy przez gęste sito, studzimy i mielimy przez sitko 2 mm dwukrotnie.
W garnczku doprowadzamy do wrzenia śmietanę z cukrem, cały czas mieszamy.
Dodajemy zmielony mak, bakalie oraz olejek migdałowy. Cały czas dokładnie mieszamy wszystko.
Ostudzona masa makowa jest gotowa.