Do góry

Dodatki Przepis na:

Mastywo- pasta grzybowa do chleba

Mastywo- pasta grzybowa do chleba

Autor:

Przepisów i artykułów: 2347 Ocena: 14986

Dodano:

Odsłon: 2490

Super omasta do chleba.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Grzyby opłukać, namoczyć, następnie ugotować do miękkości w tej samej wodzie co się moczyły z dodatkiem soli. Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na złoto na tłuszczu, oprószyć mąką i zaciągnąć odrobiną wywaru grzybowego, aby uzyskać kremową zasmażkę. Grzyby odcedzić i zmielić lub drobno posiekać z czosnkiem, dodać do zasmażki razem z listkiem laurowym, przyprawić do smaku i chwilę poddusić (możemy również zaciągnąć śmietanką). Podawać z pieczywem lub ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń