Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super omasta do chleba.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 185
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1325
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25106
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 185
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1325
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25106
Składniki
Wykonanie: Grzyby opłukać, namoczyć, następnie ugotować do miękkości w tej samej wodzie co się moczyły z dodatkiem soli. Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na złoto na tłuszczu, oprószyć mąką i zaciągnąć odrobiną wywaru grzybowego, aby uzyskać kremową zasmażkę. Grzyby odcedzić i zmielić lub drobno posiekać z czosnkiem, dodać do zasmażki razem z listkiem laurowym, przyprawić do smaku i chwilę poddusić (możemy również zaciągnąć śmietanką). Podawać z pieczywem lub ziemniakami.