Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Meksykańskie chorizo jest równie smaczne i ostre tak jak hiszpańskie. Można je używać do dań jak każdą inną pikantną kiełbasę, albo użyć farsz do tacos. Jest idealna na grilla.
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 785
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12311
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 228
To część naszego rodzinnego kulinarnego wyzwania — czy 9-letnia dziewczynka p...
Odsłon: 7448
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 785
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12311
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 228
To część naszego rodzinnego kulinarnego wyzwania — czy 9-letnia dziewczynka p...
Odsłon: 7448
Składniki
Przygotowane mięsa z czosnkiem do zmielenia.
Mięsa mielimy razem z czosnkiem przez sitko 5 mm. Do zmielonego mięsa dodajemy wszystkie suche przyprawy, sól i ocet jabłkowy, dobrze wyrabiamy przez około 10 minut do dobrego połączenia się składników.
Wyrobiony farsz zakrywamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin (2-4 godzin). W między czasie myjemy i płuczemy w zimnej wodzie jelito wieprzowe.
Po czasie chłodzenia farszu, nadziewamy go w jelito wieprzowe.
Odkręcamy kiełbaski o wielkości około 12 cm. Kiełbaski przed parzeniem nakłuwamy żeby podczas parzenia uszło z nich powietrze. Kiełbaski możemy piec, używać do dań tak jak inne kiełbasy.
Jeżeli chcemy sparzyć kiełbasę, to parzymy w 75 stopniach Celsjusza przez 20 minut.
Kiełbasa po sparzeniu nadaje się do smażenia, lub do wykorzystania w innych daniach. Smacznego!!!